Dom omladine, 21. decembar. – Povodom veoma važne i svečane godišnjice u svetskim džez okvirima, Dom omladine Beograda prirediće koncert najpoznatijih kompozicija Dizi Gilespija u verziji malog ansambla, u izboru i interpretaciji proslavljenog italijanskog trubača srednje generacije Fabricija Bosa, te istaknutih predstavnika srpske džez scene okupljenih u postavu Schime Trio + 1.

Fabricio Boso dobro je poznat na međunarodnoj džez sceni, ali i domaćoj publici, koja ga je upoznala kao dragog gosta Beogradskog džez festivala u sjajnim sastavima Nikole Kontea, Stefana Di Batiste i Čarlija Hejdena. Rođen je 1973. godine u Torinu, počeo da svira trubu već sa 5 godina, a sa 15 je završio konzervatorijum „Đuzepe Verdi“ u Torinu. Dobitnik je nagrade „Top Jazz“ (časopis „Musica Jazz“) za najvećeg novog italijanskog talenta, 1999. godine. Višestruko je nagrađivan, sa mnoštvom autorskih albuma za najuglednije izdavače (Schema, Parco Della Musica, Verve / Universal), redovan učesnik svih najprestižnijih evropskih festivala. Sarađivao je sa mnogim uglednim kolegama, među kojima su, pored gore navedenih, i Paolo Fresu, Aldo Romano, Flavio Boltro, Mario Biondi… Smatra se jednom od neosporno najvećih zvezda italijanske džez scene.

Na koncertu u Beogradu sa ovom međunarodnom zvezdom nastupa jedan od naših talentovanih autorskih džez bendova: Schime Trio + 1, koji je osnovan 2015. godine u Beogradu. Čine ga Luka Ignjatović, saksofon; Predrag Milutinović, bubnjevi i Boris Šainović, kontrabas. Nakon objavljivanja debi albuma „Do You Really Wanna Play?“ (Metropolis, 2016), bend je dobio poziv da svira na Beogradskom džez festivalu, te se proširuje dolaskom klaviriste Save Miletića, pa bend po prvi put usvaja aktuelno ime „Schime Trio + One”. Nastup na Beogradskom džez festivalu privukao je veliku pažnju domaćih i stranih medija koji su objavili sjajne kritike, među kojima su posebno značajne one objavljene u dva najpoznatija džez časopisa na svetu: „Downbeat Magazine“ i “All About Jazz”.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share