Fantastični nigerijski muzičar Femi Kuti održaće besplatan koncert na Kalemegdanu 13. septembra u pratnji makedonske filharmonije i benda Positive Force.

Koncert koji će se u okviru Belefa održati na Donjem gradu, biće besplatan za sve koji požele da uživaju u fantastičnim zvucima afrobita.

Femi Kuti prvi put je nastupao sa Makedonskom filharmonijom pre dva meseca, u junu 2018. u Skoplju pred 15.000 ljudi. Filharmonijom je dirigovao Džijan Emin, koji je napisao i aranžmane za „klasičare“ iz Skoplja.

Na koncertu će, kako saznaje Gle!, biti izvedeni najveći hitovi nigerijske muzičke legende sa svih deset do sada objavljenih albuma, od kojih su četiri bila nominovana za „Gremi“.

Kao predgrupa nastupiće „Igor Vince & His Drum, Brass And Keys“, beogradski sastav sa muzičarima iz tri zemlje: Srbije, Kube i Brazila, orijentisan na rege, fank, latin, afrobit i soul.

Igor Vince je izgradio međunarodnu karijeru svirajući sa Femijem Kutijem širom sveta, i prvi je muzičar koji nije afričkog porekla, koji je pratio nigerijsku zvezdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share