Prema podacima sajta tickets.rs, koji prodaje ulaznice za predstojeći FEST, filmovi TVRĐAVA i HOTEL MUMBAJ nalaze se među najtraženijima, a njihova premijera zakana je za Sava centar.

Ruski istorijski spektakl “Tvrđava” (Tobol) biće prikazan 28. februara u 19 časova u velikoj sali Sava centrasamo 7 dana nakon svetske premijere u Moskvi.

Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme sve je ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija.

Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scenama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Autori ovog ostvarenja film porede sa “Igrom prestola“ gde je uspešno kombinovano više žanrova.

Sava centar biće mesto premijere i blokbaster trilera “Hotel Mumbaj (Hotel Mumbai) 2. marta u 21:30. Film je prikazan na festivalima u Torontu i Kanu, gde je doživeo ovacije u trajanju od čak 10 minuta, a osvojio je nagradu na međunarodnom festivalu u Palm Springsu.

“Hotel Mumbaj” je zasnovan na istinitoj priči o terorističkom napadu na Taj Mahal Palace Hotel 2008, sastavljen iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. Dev Patel (“Slumdog Milionaire”) igra jednog od zaposlenih koji iznenada mora da postane spasilac svojih gostiju.

U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu sa lica mesta kao i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače, i porodice zatočenih koje sa strepnjom prate vesti o napadu. Debitant Entoni Maras zasnovao je priču na intervjuima sa žrtvama ovog događaja, i trudio se da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada. 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share