Sećate se kako je urednik portala GLE pomalo lokalpatriotski hvalio Festival ambijentalne i etno muzike Karusel, koji se svake godine odvija u Čačku?

Te pohvale ljudi iz organizacije Karusela su uveliko zaslužili, jer je izdanje ovog festivala za sledeću godinu – suštinski – već definisano!

Festival Karusel se potrudio da u programu za 2020. godinu ima dve svetske muzičke legende, Marin Turnera ex Wishbone Ash i sastav Embryo iz Nemačke, legende progresiv zvuka i to sve zahvaljujući (lokalpatriotama) prijateljima Aleksandru Baraću, Miši Nikoliću i Draganu Vukoviću.

I to nije sve, sledeće godine Karusel će u gostima imati sjajne izvođače iz regiona: Zoran Majstorović & Vasko Atanasovski / Hrvatska, Makedonija; Goce Stevkovski kvintet, Makedonija; Ex Aauro, Slovenija, Mađarska.

Očekuje vas i Simon Chenet Trio iz Francuske, ali i izuzetno interesantni izvođači iz Srbije, beogradski Fish in Oil, koji treći put nastupaju na Karuselu, Aleksandra Jovanovića Šljuku sa njegovim kvartetom, Branka Isakovića i Divine sound, čudesni sastav Iskon iz Subotice i dva iznenađenja prve vrste, sastav THERE iz Niša i Alice in Wonder Band iz Beograda (Novog Sada).

Karusel voli da otkriva izvođače pred kojima je budućnost, a to su upravo THERE i Alice in Wonder Band.

Da ne zaboravimo na kraju iz Zrenjanina nam dolazi Gudački kvartet Panonija.

Puno razloga da idućeg leta dođete u Čačak, planirate produženi vikend, subota, nedelja obilazak grada i okoline, ponedeljkom koncert.

Izuzetak je 10. jul kad nam gostuje Martin Turner, sve počinje u petak, dva dana dobre zabave i ponedeljak otvaranje festivala.

Čačak iz godine u godinu ima sve bolji hotelski i hostelski smeštaj, tu je i stan na dan, sve više je toga što ima da se vidi i poseti.

Gle će, kao i ove godine, i 2020. biti medijski pokrovitelj ovog sjajnog festivala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

30 Shares
Share30
Tweet
Pin
Share
Share