Festival TODO MUNDO, posvećen world muzici najavljuje svoje osmo izdanje, sa izuzetno zanimljivim programom.

U tri sale u Beogradu će tokom 5 dana publika imati priliku da čuje i vidi 9 koncerata, a pored koncerata biće organizovana i predavanja i izložba fotografija.

Teško je izdvojiti najzanimljivija imena, ali TODO MUNDO ove godine u fokusu ima mađarsku muzičku scenu i predstaviće dva sjajna benda – MAGOS, koji neguje mađarsku tradicionalnu muziku Transilvanije, ali su i važan deo Tanchaz scene, a BABRA je mladi sastav, okrenut južnoslovenskoj tradiciji, već su pokazali da su sjajni nastavljači onoga što je započeo Vujičić ansabml i kasnije Sondorgo.

No, tu nije kraj – Lajko Felix, virtuozni violinista, Mađar, rodom iz Srbije po prvi put će, sa svojim novim triom nastupiti u Beogradu.

Lajkó Félix Fotó: Horváth Péter Gyula

Njihov nastup u Dvorani Kolarčeve zadužbine, će biti samo deo izuzetne večeri otvaranja, pre njih će nastupiti PJEVAČKA DRUŽINA SVETLANE SPAJIĆ, koja će par sedmica pre ovog koncerta objaviti i svoj novi album tradicionalnih pesama.

Ovogodišnje izdanje karakteriše i prisustvo muzičare iz regiona, od kojih većina ima iskustvo života i rada širom sveta.

Daniel Lazar i Almir Mešković

Dva dueta su prošlogodišnjim debi albumima skrenuli posebnu pažnju, pa su pozvani na festival. Duo harmonikašice svetskog glasa Merime Ključo i pevačice moćnog glasa Jelene Milušić će nastupiti na zatvaranju, a norveški duo Daniel Lazar i Almir Mešković ustvari je samo po mestu rada norveški, njihova muzika je Balkan, odakle obojica potiču.

Odabir muzičara sa svetske scene je ovaj put pao na grupe koje deluju već niz godina, ali su njihovi prošlogodišnji albumidospeli na vrhove top lista.

29.09. u 20.00 – Dvorana Kolarčeve zadužbine
PJEVAČKA DRUŽINA SVETLANE SPAJIĆ (Srb)
LAJKO FELIX TRIO (Srb/Mađ)

30.09. u 20.00 – Studentski Kulturni Centar
VARDAN HOVANISSIAN & EMRE GULTEKIN (Jermenija/Turska)
MAGOS (Mađ)

01.10. u 21.00 – Stuido 6 Radio Beograda
VIGUELA (Španija)

02.10. u 20.00 – Studentski Kulturni Centar
DANIEL LAZAR & ALMIR MEŠKOVIĆ (N/BIH/Srb)
BABRA (Mađ)

03.10. u 20.00 – Studentskli Kulturni Centar
MERIMA KLJUČO & JELENA MILUŠIĆ (BiH)
SHIRA U’TFILA (Srb)

Španska VIGUELA će nastupiti u Studio 6 Radio Beograda, a jermensko-turski trio VARDAN HOVANISSIAN & EMRE GULTEKIN već svojim postojanjem pokauju da muzika ne poznaje i ne priznaje barijere.

Beogradsku muzičku scenu će predstavljati i grupa SHIRA U’TFILA, čije izvođenje sefardske muzike ima sve više poklonika i u Srbiji i u Evropi.

Ulaznice će se naći u prodaji od 25. avgusta, na blagajni Kolarčeve zadužbine i u SKC kafeu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 Shares
Share9
Tweet
Pin
Share
Share