Sedmo izdanje Festivala Todo Mundo biće održano od 30. avgusta do 2. septembra.

Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u Dvorani Kolarčeve zadužbine i  Studentskom kulturnom centru.

Na otvaranju u popularnom Kolarcu, budimpeštanski bend Csangallo predstaviće zanimljivu mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici dobro poznata sarajevska Divanhana, zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje uvek posebno viđenje sevdaha.

Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja.

Drugi trio – Monsieur Doumani, dolazi sa Kipra. U pitanju je sastav kome se posle izvanrednog albuma Angathin otvaraju sva vrata.

Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane – King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana. Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom su promovisali album »1000 Can Die«, nastupali su na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imali najbolji nastup među više od 50 bendova.

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga će beogradski kvartet Naked, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar, pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert u Kolarcu se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 1.000 i 800 dinara, a karte za koncert u SKC-u se mogu kupiti u klubu SKC-a i to po cenama 400 dinara za 31.8, a po 600 dinara za 1. i 2. septembar.

Organizator je najzagriženijim world music fanovima izašao u susret cenom specijalnog kompleta za 3 večeri u SKC-u, koji košta 1.300 dinara.

PROGRAM FESTIVALA

30.08. Dvorana Kolarčeve zadužbine
Csangallo (Mađarska)
Divanhana & Suzan Kardes (BiH/Turska)

31.08. SKC
Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)
Naked (Srbija)

01.09. SKC
Institute (Srbija)
Barmer Boys (Indija)

02.09. SKC
Monsieur Doumani (Kipar)
King Ayisoba (Gana)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share