Beogradska filharmonija održala je u petak dva koncerta za najmlađe Valjevce.

Sala Centra za kulturu je bila prepuna veselih mališana koji su uživali u različitim programima koje im je pripremio orkestar.

Najpre su to bile bebe od 0 – 24 meseca, koje su imale priliku da se upoznaju sa Beogradskom filharmonijom na svom prvom koncertu klasične muzike.

Da je ovo najpopularniji program orkestra pokazalo se i u Valjevu jer su bebironi uživali u najpoznatijim melodijama muzičke literature, igrali se i tapšali Filharmoniji.

Kao i na beogradskim koncertima, bila je postavljena strunjača blizu orkestra, tako da su se bebe slobodno kretale i prepuštale muzici, a bilo je i malih „dirigenata“.

Za mlađe školarce orkestar je kasnije izveo program „Veštica i maestro“.

To je uzbudljiva priča puna iznenađenja o selu sa njegovim čudnim stanovnicima, u kojoj živi mala veštica zaljubljena u muziku i violinu.

Dok je orkestar muzikom dočaravao ovu priču, u ulogama naratora su bile filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković-Tomić.

Pored toga što su priredile urenebesnu zabavu za mladu publiku, objasnile su joj sve pojedinosti koje čine simfonijski orkestar. Oba koncerta predvodio je dirigent Ivan Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share