Posle beogradskih, i novosadske bebe su dobile svoj koncert!

Nastupi Beogradske filharmonije su toliko pozitivno odjeknuli u javnosti, da je rukovodstvo ove ustanove odlučilo da isti program izvede i za najmlađe novosađane.

Galerija Matice srpske pretvorena je, za ovu priliku, u jedinstvenu muzičku igraonicu.

Na dva mini koncerta, muzičari su zajedno sa dirigentom Aleksandrom Kojićem izveli Simfoniju uspavanki u galerijskom ambijentu gde su bebe slobodno uživale u umetnosti. 

„Pre svega želim da zamolim sve mame, tate, bake, tetke, deke, da našoj uvaženoj današnjoj publici, čim malo odraste, prenesu naše najtoplije pozdrave kako bi znali koliko im se uvek radujemo, kao i da ih uskoro očekuju i filharmonijski koncerti za predškolce i školarce. Znate, koncerti za bebe, na kojima vam ništa nam drugo ne preostaje nego da se rastopite od slatkoće i miline, nas podsećaju i da ovo čime se bavimo nije posao, već misija. I to najlepša moguća misija. Drago mi je da se trend bebećih koncerata Beogradske filharmonije širi, a od srca čestitam Tijani Palkovljević Bugarski i Galeriji Matice srpske što su postali prvi bejbi frendli muzej u regionu”, rekao je direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac.

„Galerija Matice Srpske već dugo radi sa decom, ali nam se činilo da je pravi trenutak da proširimo aktivnosti i na bebe, odnosno na mame sa bebama. Zato smo pokrenuli akciju “Bejbi frendli” muzej i jedna od aktivnosti koju sprovedimo su koncerti. Tako spajamo likovnu i muzičku umetnost i činimo da deca budu na ti sa institucijama kulture, da nemaju strah i da dolaze rado i sa navikom još iz detinjstva”, rekla je Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

U saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, Galerija Matice srpske će svake prve subote u mesecu priređivati besplatne koncerte za najmlađe posetioce i njihove roditelje u okviru programa Odrastanje uz umetnost – Beba u galeriji. A u svojoj kući, Beogradska filharmonija održava naredni ciklus bebećih koncerata početkom januara 2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share