Poznati francuski kvintet Asseo, koji predvodi gitarista Daniel Aseo gostovaće u Gvarneriusu, centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije u utorak 14. januara od 20 časova.

Kvintet u kom su još  Gijom Žuel, gitarista čuvene grupe ZAZ, zatim Matteo Gallus, virtuoz na violini, odlični Fedor Ruškuc i vokalna solistkinja Ana Stayer, koja svojim glasom očarava publiku na svakom nastupu, prirediće posetiocima duh Pariza i zvuk autentičnog francuskog džez manuša.

Pored Beograda, nastupaju u Novom Sadu, Smederevu, Zrenjaninu i Lazarevcu.

Daniel Asseo svira ovu vrstu muzike već 20 godina. Komponovao je dela za svoj bend Palinka, sa kojim je izdao tri albuma. Sa Palinkom je nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…

Gijom Žuel (Guillaume Juhel), strastveni gitarista grupe ZAZ je počeo da svira gitaru s 14 godina. Godine 2002. otkriva džez-manuš gitaristu Đanga Rajnharta. Od 2009 nastupa sa globalno poznatom pevačicom Zaz na turnejama širom sveta. Svoju grupu Gipsy Traffic osniva 2017.

Mateo Galus (Matteo Gallus) diplomirao je violinu na Konzervatorijumu u Kaljariju, komponuje za razne pozorišne kompanije i sarađuje s umetnicima, kao što su Jakopo Kulin (Jacopo Cullin) i Masimo Kazu (Massimo Casu).

Fedor Ruškuc studirao je muziku na akademijama u Austriji i Nemačkoj. Nastupao je širom Srbije i sveta. Dobitnik je brojnih nagrada s ansamblom „East Affair“, Kvintetom Magnusa Mela i Kvartetom Ferenca i Magnusa Mela (FUMMQ), s kojima je 2008. godine dobio i priznanje za najboljeg basistu, koje nosi ime Džimija Vuda.

Ana Štajer je odmalena bila okružena muzikom i vrlo je rano počela da peva i svira. Diplomirala je violu na odseku za klasičnu muziku Kraljevske muzičke akademije u Stokholmu. Uporedo pohađa i časove solo pevanja kod profesorke Kerstin Viberg na istoj švedskoj akademiji.

Njen topao, ali i snažan glas, koji je nasledila od svoje majke, omogućio joj je da postane član renomiranog hora iz Pariza „Gospel pour 100 voix“. S tim horom je imala na stotine koncerata u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj i Francuskoj (između ostalog u Areni „Bercy“ u Parizu, koja prima 20.000 ljudi).

Kao vokalna solistkinja često je nastupala s talentovanim džez-manuš muzičarima u Francuskoj, Engleskoj, kao i u Maroku – u Tangeru, na festivalu „TanJazz“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 Shares
Share9
Tweet
Pin
Share
Share