Alternativni si model, često se to čuje, ali malo je poznato šta to tačno znači?

– Bavljenje alternativnim modelingom podrazumeva poznavanje, podržavanje i učestvovanje u „igranju određene uloge“ u svetu alternativne mode. Mnogi modeli su istovremeno i dizajneri odeće i/ili nakita, fotografi i stilisti. Po mom mišljenju, alternativni stil podrazumeva sve što ima veze sa tamom, odevnim komadima tamnijih boja, ukrašenim metalima, kožom i čipkom. Ja bih ceo alternativni stil opisala rečenicom „Romatika odevena u crno.“

Dobijaš nakit ili odeću besplatno, za neke firme da predstaviš na svojim fotografijama, to je veoma interesanto.

– Da, veoma sam srećna što imam tu privilegiju da nosim i predstavljam mnoge brendove, o kojima sam, kao mala devojčica maštala. Sarađujem sa mnogobrojnim brendovima, I dešavalo se da sa nekima produžim saradnju, pošto se vlasicima kompanije svide mojim fotografijama.

Veoma sam ponosna kada vidim da se moje lice nađe na sajtu nekog brenda, kao i kada dizajner nakita bude toliko inspirisan mojim fotografijama, da odmah predlaže saradnju za kolekciju koja je planirana za sledeću sezonu.

Postoje li razlike između beogradske i N.S. gotik scene?

– Iskreno, ne volim da se etiketiram i nazivam gotičarkom i slično, jer se uvek oblačim onako kako se osecam, mesam stilove isto kao i muzičke žanrove, tako da ne pratim gotik scenu ni u NS, a sa beogradskom scenom sam slabo upoznata. Pošto vodim Gothic Culture stranicu već 8 godina, više sam upoznata sa svetskom scenom, nego sa domaćom.

 

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

 

Fotografisao sam te 2-3 puta, i na početku si bila malo povučena, sada mi se čini da si se malo opustila.

– Primetila sam i ja! Odavno sam želela da sarađujem sa Vama, budući da odavno pratim Vaš rad. Bila mi je čast dobiti poziv za fotografisanje i saradnju, posle prvog fotkanja, bila sam veoma srećna videvši rezultat, a i komentare, pa sam jedva čekala sledeci shooting! Iskreno se nadam da cemo sarađivati i dalje.

Zaposlena si, koliko stigneš da se baviš ovim drugim stvarnima, modeling, moda, pevanje…

– Posao često predsavlja pravi problem i nedostatak vremena da se maksimalno posvetim modelingu, najpre pošto pre svakog shootinga volim da osmislim detalje uz odevni predmet koji treba da predstavim, ali uspevam da se uklopim nekako i sve sto planiram i ostvarim. Takođe i za pevanje, kada nemam vremena da idem u studio vežbam, odradim mini probu kod kuće. Nadam se da ću u skorije vreme snimiti neki novi cover, da pokažem svoj napredak!

Da li si razmišljaja malo da uđeš i u vode cosplay-a?

– Iskreno, nisam, ali bih volela da odradim neka fotakanja koja sam planirala, a koja su pre inspired look, nego cosplay. Volela bih da re-kreiram izgled nekih istorijskih ličnosti, kao i nekih likova iz knjiga koje su mi izuzetno drage.

Postoji li neka osoba u Srbiji za koju ti se čini da je pravi trendsetter i da li sebe smatraš trendsetterom?

– Nikad se ne bih smatrala trendsetterom, posto ne volim trendove i, naprotiv, volim najviše da iskačem iz trendova i da se po tome razlikujem u masi slično obučenih osoba.

Kako si zavolela modeling i kako si odlučila da se baviš?

– Oduvek sam volela da budem fotografisana, doduše, amaterski, ali sam uživala da me fotografišu. U svet modelinga sam uplovila još 2011. kada sam počela da radim na Gothic Culture stranici, da objavljujem fotografije modela, dela fotografa i raznih brendova. Videla sam da nije nimalo lako napraviti stranicu, biti aktivan stalno, nositi se sa raznim komentarima, porukama. Tek kada sam se upoznala sa svim problemima koje internet i socijalne mreže nose, onda sam odlučila da mogu sve to da podnesem i da neću ni da počinjem da se bavim modelingom, ukoliko neću profesionalno to da radim. Već posle prvog profesionalnog fotkanja sam shvatila koliko mi se sve to sviđa, najviše jer mogu da izrazim svoje emocije kroz fotografiju.

Da li si u stabilnoj vezi ili postoji neki dečko na vidiku?

– Da, u vezi sam sa osobom koja se raduje mojim novim fotkama skoro koliko i ja. Od njega dobijam najveću podršku i često zajedno planiramo fotkanja. Nadam se da ću ga ubediti da stane ispred objektiva da odradimo neki zajednički shooting. Za sad sam na dobrom putu, što se ubeđivanja tiče!

tekst i fotografije: Dušan B. Knežević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

38 Shares
Share38
Tweet
Pin
Share
Share