Gorica Popović dobiće 19. maja na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu nagradu „Žanka Stokić“ za 2019. godinu.Članica ansambla Ateljea 212 jednoglasno je proglašena laureatom priznanja koje već sedamnaest godina dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija „Večernje novosti“ i Grad Požarevac.

Ove godine u konkurenciji je bilo devet kandidatkinja, a o dobitnici je odlučio žiri kojim je predsedavala Radmila Živković i članovi — v.d. upravnika Narodnog pozorišta Ivana Vujić, prošlogodišnja dobitnica Nataša Ninković, glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“ Milorad Vučelić, kao i pisac Goran Petrović.U svojoj bogatoj karijeri koju krase brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, Gorica se oprobala i u rediteljskim zadacima, autorskim projektima, televizijskim scenarijima, kao i u izradi kostima, pisanju songova za nekoliko dramskih ostvarenja.

Na početku svoje karijere bila je prateći vokal u grupi Suncokret Bore Đorđevića.Nagrada koja nosi ime najveće predratne pozorišne glumice ustanovljena je pre 16 godina na inicijativu Mire Stupice.Nagrada se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar — rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, statuete Žanke Stokić, koja je dar Grada Požarevca i rad akademskog vajara Dragiše Miloševića, i novčanog iznosa koji poklanjaju „Večernje novosti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

103 Shares
Share103
Tweet
Pin
Share
Share