Ako niste znali, Beograd još od početka ovog veka (kako to istorijski zvuči) ima svoj Gospel hor. I verujte – taj hor ima istu energiju kao i oni širom sveta.

Šta je gospel? Doslovno prevedeno – Jevanđelje. Suštinski, kada kažete Gospel, na ovim prostorima asocijacija vas vodi u američke crkve u prvoj polovini 20. veka, i na fantastično, gotovo fanatično pevanje.

S druge strane, Gospel je, zapravo, način života. Gospel je otelotvorenje ljubavi. Gospel je ritam koji obuzima svaki atom vašeg bića. Gospel je muzika uz koju ne možete da ostanete mirni.

Beogradski „Merry Gospel Choir“ koji je ove godine postao punoletan osnovala je Marija Kuburić Borović, dirigentica koja i danas svoju energiju nesebično daje na probama i nastupima.

12. jun. 20 sati. SKC. Gospel na naš način. Ulaz je slobodan.

Tokom 18 godina postojanja, hor je nastupao na brojnim festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu (Austrija, Hrvatska) ali i na solističkim koncertima širom zemlje.

Uz gospel neraskidivo se vezuje i reč „humanost“ pa je Merry Gospel Choir na prelazu između 2018 i 2019 održao više humanitarnih nastupa.

Merry Gospel Choir je doživljaj koji ne smete propustiti. Potpisnik ovih redova i sam je „prošao“ audiciju i aktivno pevao jedno vreme ali je morao da napravi pauzu. I jedva čeka da se beogradskim gospelovcima ponovo pridruži.

Merry Gospel Choir će 12. juna održati formalno završni koncert za sezonu 2018/2019. u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Ako želite da osetite sa koliko emocija se Gospel peva u Beogradu, nemojte propustiti (bez obzira na vremenske uslove) ovaj koncert.

Nastup hora pod vodstvom Marije Kuburić Borović ostaće vam dugo u sećanju.

Dakle, 12. jun. 20 sati. SKC. I Gospel na srpski način. Ulaz je slobodan.

Vidimo se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

403 Shares
Share403
Tweet
Pin
Share
Share