Ako ste ljubitelji „čvršćeg zvuka“, ako vam nedostaje energija i buka, dobra vest za vas: u Beogradu će biti održano treće izdanje BG Heavy Metal Festa.

Na sceni Subeernog Centra u Cetinjskoj 15 od 19.30 pa sve do ponoći (dobro, i neki minut kasnije) sve će prštati od dobrog, starog, heavy-metal zvuka. Odlična prilika za mlađe da shvate šta propuštaju, a za starije – da se podsete zlatnog doba kada su svirke bile jake.

Na festivalu će nastupiti šest grupa od kojih nekoliko svira i više od 30 godina: Patrias, Faust, Bombarder, Karizma, Pergament i Kuga.

Svi izvođači će promovisati svoje nove materijale na srpskom jeziku. Radi se o albumima koji su u objavljeni u ovoj i prošloj godini za PGP RTS, One Records, Miner i druge izdavače.

PATRIAS (19.30-20.10) je smederevska Heavy Metal grupa oformljena 2005. godine sa ukupno dva studijska izdanja. Poslednji album Imperator izdali su ove godine za izdavačku kuću One Records, pa će ovaj nastup biti svojevrsna promocija tog izdanja.

FAUST (20.20-20.55) je Hard/Heavy sastav iz Subotice formiran 1990 godine, predvođen pevačem Tiborom Cindrićem. Od samog starta grupa uporedo sa našim radi i iste kompozicije na mađarskom jeziku. Objavili su ukupno pet studijskih albuma za oba govorna područja.

BOMBARDER (21.05-21.40) je kultna domaća Speed Metal grupa oformljena 1986. godine u Sarajevu. Predvođeni Nešom sredinom 90-ih svoj uspešan rad nastavljaju u Beogradu. Brojka od sedam studijskih albuma, dosta koncerata, festivala i 30-ak godina rada svrstavaju ovu grupu u jedan od značajnijih domaćih sastava u oblasti heavy metala.

KARIZMA (21.50-22.30) je beogradska Hard Rock grupa osnovana daleke 1985 godine. Pioniri su Glam pokreta i zvuka u tadašnjoj Jugoslaviji sa ukupno tri objavljena albuma za najveću srpsku izdavačku kuću PGP-RTS.

PERGAMENT (22.40-23.20) je novosadska Heavy Metal grupa osnovana 1986 godine koja je iste godine objavila svoj prvenac, a nakon toga, do danas nekoliko singlova. Svojim najnovijim singlom Freedom najavljuju novu eru Pergamenta.

KUGA (23.30-00.05) je beogradski Heavy/Speed/Thrash Metal sastav osnovan 2003. godine sa atmosferom 80-ih u svojoj svirci. Iza sebe imaju dva studijska albuma, reizdanje prvog i najnoviji Maxi singl: Lusija. Drugi album Vatra u nama kao i reizdanje prvog albuma Najcrnje Noći objavljeni su za izdavačku kuću One Records iz Beograda. Grupa ovim koncertom obeležava 15 godina aktivne karijere i promoviše novi materijal.

S obzirom na to da je od prethodnog Heavy Metal okupljanja prošlo dosta vremena, organizatori očekuju veliko interesovanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share