Prva polufinalna runda Međunarodnog muzičkog takmičenja 2019 UAF održaće se u ponedeljak, 22. aprila sa početkom u 10 časova u Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije.

Ovogodišnje Universal Artists Festival (UAF) muzičko takmičenje, koje traje od 22. aprila do 11. avgusta, održava se na tri kontinenta, u Evropi, Aziji i Severnoj Americi, a mladi talenti se takmiče u kategorijama za klavir, solo pevanje, gudačke instrumente i komponovanje.

“UAF Međunarodno muzičko takmičenje” je najprestižnije među takmičenjima za perspektivne mlade muzičare. Cilj takmičenja je da se mladim talentima pruži šansa da nastupaju u vodećim svetskim koncertnim dvoranama, pozorištima i festivalima.

Ovo internacionalno muzičko takmičenje održaće se u 12 gradova Evrope, Azije i Severne Amerike uključujući: Beograd (Srbija), Peking, Šangaj, Šenžen, Tijanđin, Šanksi, Handžu, Dalian, Šantu (Kina), Boston, Njujork, Los Anđeles (SAD). Ukupni fond takmičenja iznosi više od 50.000$, sa novčanim nagradama, mogućnostima za nastupe kao i masterklasovima. Takmičenje je otvoreno za umetnike od 13 do 30 godina.

GIPAC sponzoriše novčane nagrade za evropski region 2019 UAF Međunarodnog muzičkog takmičenja i za prvo troje polufinalista iz evropskog regiona, pokriće polovinu putnih troškova do Bostona (SAD) kao i smeštaj u Bostonu gde će se održati finale takmičenja.

Žiri čine najistaknutiji muzičari i pedagozi iz čitavog sveta. Sastav žirijskog kolegijuma za evropski region “UAF Međunarodnog muzičkog takmičenja” čine: Wanzhe Zhang (SAD, predsednik žirija), Jiongtao Li (Kina), Jasmina Trumbetaš (Srbija), Aleksandar Nikolić (Srbija), Ratimir Martinović (Srbija) i Nebojša Ignjatović (Srbija)​.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share