Islandska avangardna atrakcija GusGus, poznati majstori plesne elektronike, nastupiće u u subotu 11. maja u Barutani na Kalemegdanu.

Te večeri domaću podršku pružiće im Marko Milosavljević, sa specijalnim setom.

GusGus su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive lajv nastupe sa umetničkim pečatom.

GusGus će u Beogradu svirati pesme sa aktuelnog izdanja, „Lies are more flexible“ za koji kažu da im je omiljeni album do sada, a predstavlja fuziju ambijenta, dauntempa, progresiv hausa i neo-elektronike uz dozu italodiska osamdesetih i retro sintvejva, koji slušaoca vodi na emotivno putovanje.

Takođe, u repertoar će uvrstiti još uvek neobjavljene numere, kao i popularne hitove kao što su: „David“,„Over“,  „Arabian Horse“, „Obnoxiously Sexual“ i mnoge druge pesme iz dvadesetpetogodišnje karijere.

Pred svoj prvi nastup u beogradskoj Barutani, ovaj islandski dvojac poručuje:

Sećamo se da smo nastupali u Beogradu nekoliko puta i da imamo dosta fanova tamo. Bilo je veoma zanimljivo i sada očekujem jednako dobru žurku. U Hangaru smo se jako dobro zabavljali… Ovog puta imamo priliku da izvodimo nove pesme sa našeg albuma „Lies Are More Flexible“ koji je objavljen prošle godine. Takođe planiramo da isprobamo novu numeru na kojoj trenutno radimo spremajući sledeći album. Pokušaćemo da pronađemo balans između novih pesama i dobro poznatih klasika. Daćemo sve od sebe da napravimo dobru zabavu i očekujemo zauzvrat isto to od beogradske publike.“

GusGus su u nastali 1995. godine u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo najpoznatiji po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima.

Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode, Sigur Ros i Ian Brown.

Dan ranije, u petak 10. maja, na otvaranju šeste sezone u Barutani nastupiće legenda nemačke tehno scene – di-džej i producent Oliver Huntemann, zajedno sa Ilijom Đokovićem, jednim od lokalnih muzičkih talenata u usponu, koji se nedavno našao na prvoj poziciji Beatport Tehno Top 10 liste najboljih izdanja.

Ograničen broj ulaznica za parter i VIP platformu nalazi se u prodaji putem Ticketvision i Gigs tix prodajnih mreža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 Shares
Share8
Tweet
Pin
Share
Share