Kao novinar i urednik ne volim okasnele tekstove.

Takvi tekstovi se obično pišu nakon što se na nekom projektu „pukne“ pa se onda nekoliko dana smišlja izlazna strategija i na kraju se napiše nešto šturo, ali „koga briga“.

Ovaj tekst jeste okasneo. Ali nije takav. Nije vadionica. I tiče se Indirekt Showcase Festivala. Tačnije, petog izdanja već pomenutog okupljanja.

Razgovor između potpisnika ovih redova i glavnog od parade kada se govori o Indirektu tekao je otprilike ovako:

„Moramo da objavimo tekst o Indirektu. Koliko mogu da zaključim – bilo je odlično.“

„Bilo je. Još samo da nađemo ko će da napiše.“ 

„Ja zasigurno ne mogu – nisam bio na završnoj večeri.“ 

„Ja sam bio. Ali – kao da nisam bio. Bilo mi je previše dobro. Tako da, ne znam ni ja ko će da napiše.“ 

„Pa trebalo bi ti da napišeš.“ 

„Trebalo bi. Ali sam preumoran. A glava mi je već u Vinil marketu…“ 

I onda se par dana kasnije onaj dosadni novinar u meni pobuni i kaže – pa ne može da se desi da o Indirektu koji je u suštini projekat iste kuće iz koje izlazi ovaj sajt – nema ni slova.

Ovogodišnji Indirekt Showcase Festival zaslužuje da se o njemu piše iz više razloga.

Pre svega – zbog toga što je organizacija Festivala ove godine – prema rečima posetilaca i gostiju – podignuta na viši nivo.

Medijska podrška festivalu bila je značajno jača nego pre samo godinu dana: Ovaj put su o festivalu i koncertima na njemu pisali čak i mainstream mediji, štampani dnevni listovi i vodeći sajtovi.

Osim toga – ovogodišnje izdanje Indirekta zaslužuje čistu desetku zbog kvaliteta predavanja koja su održavana tokom čitavog festivala. Njima niko nije mogao da pronađe zamerku. Ni predavanjima, ni networking sesijama.

Last, but not least, ovogodišnji Indirekt je prvi put u svom programu imao nekoliko koncerata koji su bili – rasprodati (Detour, Marčelo…). OK – zli jezici će reći da oni koji su rasprodali svoje koncerte nisu zapravo „indi“, kao i da je potpuno normalno da Detour pobudi veliko interesovanje u Beogradu, ali, ipak… To stoji, ali se za Marčela i hrvatski elektro-pop sastav zasigurno ne može reći da su mainstream.

Šta još reći o Indirekt Showcase Festivalu?

Dobro je: Izdržao je pet godina postojanja. Opstao je. Znači da ima razloga za postojanje. I njegovo jačanje. Zato – organizatori – počnite već sad da zakucavate učesnike Indirekta No6. I sledeći put, Dejane, duguješ tekst. 🙂 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

25 Shares
Share25
Tweet
Pin
Share
Share