Domaći “Irci“, bend Irish Stew of Sindidun, simbolično započinje novih 15 godina na sceni velikim koncertom u sali “Amerikana” beogradskog Doma omladine 2.novembra 2019.godine.

Koncerti ovog sastava su tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike.

Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

Za 15 godina koliko postoje, prevalili su hiljade kilometara, odsvirali stotine koncerata i snimili 4 studijska albuma.

“Prošle godine zaokružili smo  taj period promocijom poslednjeg albuma City of Grigs. Sada idemo dalje!” kaže bend najavljujući veliko druženje sa svojom publikom u Domu omladine.

FOTO: Ksenija Rosić

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts) pa je ovo idealna prilika da publika pored dobro poznatih pesama čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

“Ana je pored poznatih muzičkih kvaliteta sa sobom  donela i jednu novu energiju i kreativnost koju smo zajednički pretvorili u nekoliko novih pesama, a neke od njih ćemo i premijerno odsvirati u Domu omladine.”

“Pokušaćemo da kroz presek karijere ugostimo i bivše članove benda kao i ljude sa kojima smo imali priliku da sarađujemo i koji su značajno uticali na to da ovaj bend bude to što jeste” kaže Irish Stew ali dodaje da koncert u Domu omladine neće biti samo obeležavanje dosadašnjeg rada:

“Ovo je proslava novog početka i zalet za ono što ćemo tek da uradimo.”

Dočekajte i proslavite novih 15 godina sa Irish Stew of Sindidun na velikom koncertu u sali Amerikana Doma omladine Beograda – vidimo se  2.novembra u 21h!

Ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima Tickets.rs kao i online na https://www.irishstew.net/tickets  po ceni od 600 RSD.

Na dan koncerta, na ulazu, cena ulaznice iznosiće 800 RSD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share