Ne brinite: Nismo počeli da se bavimo politikom. Prezime nije baš često, ali, Ivana Đilas nije političar. Ona je režiser i pisac. 

Odrasla je u Beogradu (rođena 1976), diplomirala pozorišnu režiju na FDU, a u Sloveniju se odselila 1999. i tamo je završila postdiplomske studije kod poznatog scenariste, reditelja, glumca i pisca Dušana Jovanovića.

U slovenačkim pozorištima napravila je ozbiljnu karijeru: Režirala je više od 50 predstava za decu i odrasle i dobila niz nagrada. U rodnom Beogradu režirala je samo jednu predstavu: Bračnu igru, koju su Ceca Bojković i Pera Kralj igrali „samo“ 11 sezona u Ateljeu 212.

Ivana je pisala i kolumne za Mladinu, a povod za prvi roman – Kuća, bio je tekst Priča o neuspehu koji je postao viralni hit.

Kuća, roman prvenac Ivane Đilas – bio je instant hit u Sloveniji: ušla je u konkurenciju za najveće tamošnje književne nagrade i postala ozbiljan bestseler.

O kakvom štivu se radi – najbolje govori komentar koji je dao Marsel Štefančič – poznati slovenački publicista i književni kritičar:

„Pročitao. Nisam zapalio nijednu cigaretu. Da je roman sto strana duži, odvikao bih se od cigareta. Biće ovo bestseler“.

Ivana Đilas trenutno radi doktorat o prenošenju stereotipa kroz umetnost za decu na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani.

Njen roman prvenac u Srbiji objavila je izdavačka kuća Booka, koja sprema drugo izdanje.

Ivana Đilas tim povodom – dolazi da se pred Sajam knjiga druži sa svojim čitaocima u Novom Sadu i Beogradu.

Ivana će u četvrtak 4. oktobra u 19h gostovati u knjžari Bulevar books u Novom Sadu gde će u razgovoru sa novinarkom Marijom Ratković i urednikom izdavačke kuće Booka Ivanom Bevcom predstaviti svoj debitantski roman.

U petak 5. oktobra Ivana će se družiti sa čitaocima i potpisivati knjigu i u Beogradu, u knjižari Bookastore (Cara Lazara 12) od 17 do 18:30.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share