Ingrid Divković je rođena 1985 u Rijeci. Po zanimanju je profesorica hrvatske književnosti. “J..e li vas ego?” je njena prva knjiga od tri koje je objavila do sada. Ova knjiga je bestseler u Hrvatskoj i Sloveniji. Ammonite je priredio prvo izdanje knjige “J..e li vas ego?” u Srbiji.

Ingrid o svojoj knjizi kaže: “Vrijedi li ego toliko da smo spremni uništiti svoju obitelj, svoje tijelo, svoju ljubav i svoj život za nešto što nije stvarno? Vrijedi li riskirati sve za nekoliko trenutaka moći?  Ego nije nešto što se događa nekom drugom. Vjerujte mi. Nije. Ego sam okusila jako davno. Ne toliko davno da se ne bih sjećala njegova gorkog okusa. Konzumirala sam ga u velikim  količinama. Ironično, što sam više jela, bila sam gladnija. Pohlepnija. Čudno je to kako se okus ega mijenja s nama. Još čudnije je to kako se mi lako mijenjamo. Pred tuđim očima najviše. I  kako smo u stanju imati sve, a ne biti nitko.

‘J..e li vas ego?’ moja je prva knjiga izdana koncem 2013. godine. To je knjiga koja je probudila neke uspavale duhove, ali i knjiga s kojom sam se ja probudila. Kada je kategoriziraju stavljaju je u kategoriju publicistika, self-help literatura. Nisam sigurna da je knjiga koju sam napisala baš to što govore ali ajde barem nije završila na policama chic lit-a.  Ipak, moram priznati, s knjigom se znalo događati to da su neki čitatelji (valjda s prvim pogledom na naslovnicu) zaključili da se radi o mojoj autobiografiji… ufff…tu sam valjda pogriješila. Ili  nisam? Staviti sebe, u malo slobodnijem izdanju na naslovnicu? I to još na Balkanu? Ne dušo, to se ne radi tako. S naslovnicom trebaš biti konkretan i ne izazivati previše. S Balkanom moraš biti oprezan ko s ljudima u ćudljivom Aprilu. Istina.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share