Kada u Beogradu (a bogme i šire) kažete „Sajam“, budite sigurni da barem polovina vaših sagovornika misli da govorite o – Sajmu knjiga. Jer bez tog Sajma – Sajam i nije sajam.

Još tri nedelje ostalo je do početka 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji se ove godine odvija pod sloganom – Radost čitanja.

Na ovom sajmu biće prisutno 500 izlagača iz Srbije i inostranstva, a Kraljevina Maroko je počasni gost ovogodišnjeg praznika knjige.

Tokom Sajma knjiga biće održani i 49. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, kao i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga Medija market.

Naš portal biće prisutan na Medija marketu, baš kao i naše kuće Ammonite Records i Ammonite Books. Odmah da vam najavimo da će tokom Sajma na našem štandu biti uzbudljivo i zanimljivo, ali o tome ćemo više govoriti u narednim danima.

I ove godine na Beogradskom sajmu knjiga biće prisutna mnoga zvučna imena, kao što je peruanski pisac Santjago Ronkaljolo, portugalski autor Valter Ugo Mai, Piter Bret iz SAD…

Na sajmu će biti obeleženo i više značajnih jubileja, bitnih za srpsku književnost: 200 godina od objavljivanja Vukovog Srpskog rječnika, 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog i 120 godina od rođenja Desanke Maksimović.

Posetioci sajma moći će da prisustvuju i mnogobrojnim tribinama: Pišem, dakle postojim; Misliti o knjizi; Slušanje/Gledanje knjiga; Knjiga u javnosti; Knjiga će spasiti svet…

Školski dan je 25. oktobar, a porodični dani 22. i 23. oktobar.

I ove godine biće dodeljene nagrade za izdavača godine, za izdavački poduhvat godine, najbolju dečju knjigu, najboljeg izdavača iz dijaspore, kao i posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke.

Biće dodeljena i druga priznanja i nagrade: Specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, nagrada „Bogdan Kršić“ za najlepšu knjigu, nagrada za najlepšu dečiju knjigu i specijalno priznanje za mladog dizajnera.

Jedan komentar o “Još tri nedelje do Sajma

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share