Kažu u našem narodu da se prvi mačići u vodu bacaju. Ta izreka svakako ne važi za prvi Valter fest, koji je sinoć svečano završen u Mladenovcu.

Južni vetar, film sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, na ovom festivalu dobio je još jednu nagradu za najbolji film.

Nagradu za najbolji film režiseru Milošu Avramoviću, pred prepunom salom Centra za kulturu i turizam ove beogradske opštine uručio je profesor FDU Milan Todorović.

Najmlađi filmski festival u Srbiji, jedini posvećen najpoznatijem filmskom glumcu u našoj zemlji, pokojnom Velimiru Bati Živojinoviću, ugostio je uglavnom mladenovačku publiku u svom prvom izdanju.

Tokom Valter festa u takmičarskom programu prikazano je, uz Južni vetar, još pet igranih filmova: Patuljci sa naslovnih strana, Zlogonje, O bubicama i herojima, Izgrednici i Ederlesi Rising.

Osim nagrade za najbolji film, Južni vetar doneo je nagradu i Milošu Bikoviću, za najbolju mušku ulogu.

Najbolja glumica prvog Valter festa je Marta Bjelica, koja je iznela odličnu glumačku rolu u filmu Izgrednici koji je režirao Dejan Zečević.

Lazar Bodroža, koji stoji iza filma Ederlezi Rajzing dobio je nagradu za najbolju režiju.

Žiri koji je ove godine radio u sastavu: glumica Ana Sofrenović, scenarista i režiser Dušan Milić i producent, dramski pisac, režiser i profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milan Todorović, dodelili su i nagradu za životno delo.

Ona je pripala glumici Branki Veselinović, koja je nedavno proslavila 100. rođendan.

Predsednik saveta festivala Branko Miloradović i selektor festivala Dragan Jeličić izrazili su zadovoljstvo prvim Valter festom. 

Znajući kako se radi u Centru za kulturu i turizam Mladenovac – sigurni smo u jedno: Drugo izdanje Valter festa se već priprema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share