Večeras je na 11. Festivalu ambijentalne i etno muzike Karusel scena čačanskog Doma kulture otvorena za muzički eksperiment!

Posetioce ovog Festivala najpre će iznenaditi svojim muziciranjem „Dragon Fuel“ iz Novog Sada, na čijem čelu je bubnjar Lav Kovač, već dobro poznat muzičar sa internacionalnom karijerom.

Dragon Fuel, Novi Sad

Njegov bend eksperimentiše sa različitim muzičkim žanrovima: worl music, jazz, stvarajući neopisivo orginalnu zvučnu sliku.

Centralno mesto koncerta zauzimaju gosti iz Francuske, jazz sastav „Aneta George and Martin Milcent Trio“ iz Pariza, klasična jazz trojka sastavljena od klavira, bubnja i basa, začinjena neverovatnim vokalom Anete George.

Aneta George and Martin Milcent Trio

Kao treći, nastupiće „Popečitelji“ iz Kragujevca, sastav koji godinama neguje eksplozivni andergraund zvuk na našoj i regionalnoj sceni. Koncert počinje u 20:30 u velikoj Sali Doma kulture, ulaz je, kao i na sve druge aktivnosti Karusela – slobodan.

Popečitelji © www.JohnWolfrik.com

Organizatori Karusela odlučili su da i ovo i poslednje veče 11. izdanja Festivala održe u velikoj sali Doma kulture u Čačku ne samo zbog nestabilnog vremena, već i zbog činjenice da večerašnji izvođači, kao i oni koji će nastupiti na završnoj večeri – koriste koncertni klavir u svom muziciranju.

Prava poslastica za one koji prate Karusel festival biće autorska izložba fotografija Aleksandra Alempijevića, bubnjara, perkusioniste, muzičara, poete i umetnika koji je od početka uključen u život Karusela.

jedna od fotografija Aleksandra Alempijevića

Izložba se otvara 31. jula u Gornjem holu Doma kulture u 21 sat, a na njoj će posetioci moći da vide fotografije sa 10. i 11. izdanja Karusel festa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

58 Shares
Share58
Tweet
Pin
Share
Share