Ko barem jednom nije gledao Najdžela Kenedija uživo – ne zna kakvu je energiju na sceni propustio, ne zna kakve emocije može da donese violina. Zato vam se (ako ste u Beogradu) pruža još jedna mogućnost: 5o. izdanje festivala BEMUS!

Legendarni violinista održaće koncert pod nazivom Bach Meets Kenedy Meets Gershwin (u slobodnom prevodu – Od Baha do Geršvina sa Kenedijem) 10. oktobra u Sava centru.

Verujte nam na reč: To je nešto što se ne propušta.

Upravo će Britanac biti zadužen da sa kamernim ansamblom otvori zlatno izdanje Beogradskih muzičkih svečanosti.

Njegov repertoar i silina kojom pleni publiku na svakom nastupu je nešto što se ne može prepričati u formi novinarskog teksta.

Zato vam iskreno preporučujemo da se 10. oktobra nađete u Sava centru kako biste gledali jednog od najvećih živih virtuoza violine.

Čovek koji je svirao za britansku kraljevsku porodicu, svirao sa Polom Makartnijem i Robertom Plantom, čovek koji se ne libi da na svom nastupu izvede uz velikane ozbiljne muzike i čisti rok (Hendriksa, na primer), ili izvornu narodnu pesmu.

https://www.youtube.com/watch?v=Bw1HIxK2wCc

Kenedi obožava džez. Na svom albumu Kennedy Meets Gershwin obradio je standarde kao što su Summertime, They Can’t Take That Away From Me, Porgy and Bess.

– Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima, rekao je Kenedi povodom izlaska albuma kojim je obeležio 120 godina od rođenja slavnog američkog kompozitora.

Već na početku karijere, Najdžel Kenedi demonstrirao je  nekonvencionalni pristup na koncertnom podijumu, povremeno skidajući svoj sako i kravatu na sceni, što je nailazilo na oduševljenje publike.

Kasnije uspostavlja svoj osobeni stil oblačenja, koji neretko uključuje i dres njegovog omiljenog fudbalskog kluba Aston Vile.

“To mi je dalo direktnu vezu sa ljudima u koncertnim dvoranama”, rekao je. “Shvatili su da sam isti kao oni. To je učinilo izvođenja uzbudljivijim.”

I pored toga, Kenedi ne odaje utisak neozbiljnosti kada je u pitanju kvalitet muzike koju stvara, naprotiv: On je jedan od najvećih virtuoza današnjice, izuzetan talenat koga snažna radna etika i težnja ka perfekcionizmu uzdižu do još daljih visina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share