Greg Džejms i Kris Smit su engleski novinari. Voditelji na BBC-ju. I pišu sjajne knjige za decu. Naročito onu koja imaju između 9 i 12 godina. Zato vam iskreno preporučujemo knjige ovog dvojca, čiji je glavni junak – Klinac Normalac po imenu Mark.

Upravo tako se zove prva knjiga iz serijala o super-heroju koji će ući u srca vaših mališana: 

Mark je u novom gradu. Zbog maminog posla porodica se često seli i on često menja škole. U novom gradu nema mesta u školama, septembar je odavno počeo, Marka hvata panika. Mama ga upisuje u jedinu školu u kojoj je preostalo mesta, greškom. A to je škola za decu sa urođenim nadarostima, a on nema nikakve posebne moći. Sva deca u ovoj školi poseduju neki urođeni dar. Od šašavih (glasnoškripeći zubi, pretvaranje glave u trubu, stvarno?) do sjajnih (letenje, upravljanje munjama) koje bi baš svako dete volelo da ima. Uprkos nedostatku dara, Marku je omogućeno da ostane u školi. Isprva ga neka deca zadirkuju, no on želi da ostane tamo, uprkos tome. Jer, to je ipak najkul škola od svih u koje je dosad išao.

Marku se činilo kao da se nalazi, ne u školi, već na veoma čudnoj pozornici na kojoj se odigrava veoma uvrnuta predstava. I on bi žarko želeo da može da dozove sićušne konje, da pokreće električne uređaje, da se vine u visine ili da kontroliše oblake i doziva munje.

Ali u dubini njegove duše pojavila se neprijatna sumnja da se nalazi u veoma, ali baš veoma pogrešnoj školi. Mark ne može ništa od toga da uradi i pita se otkud on u školi u kojoj svako dete osim njega ima urođenu nadarenost da uradi nešto posebno.

Međutim, ispostavlja se, da samo neko ko ima moć hrabrosti, moć upornosti i snažne volje, a nadasve moć okupljanja oko zajedničkog cilja može da se suprostavi polučoveku-poluosi.

Izgleda da su svetu baš potrebne sposobnosti Klinca Normalca i njegovog drugara koji je Supergubitnik.

I… Da ne kvarimo više! Knjigu možete kupiti u svim bolje snabdevenim knjižarama i preko sajta Propolis-Books-a. 

Na istom sajtu možete poručiti i knjigu „Klinac Normalac i odmetnuti heroji“ koja je upravo izašla iz štampe!

Mark je vođa tima Supergubitnika. Petorke u kojoj svaki član ima neki urođeni talenat. Izuzev Marka – on je rođen bez dara. Mark je dokaz da ti nije potrebna supermoć da bi bio superheroj. Da su srčanost i odanost prijateljima važniji.

Šivering Sends je jedan od najbezbednijih zatvora na svetu. Nalazi se ispod mora. Negde daleko,  daleko, da dalje ne može biti. I u njemu postoji jedna ćelija bezbednija od svih ćelija na planeti. Sagrađena je za najopasnijeg neprijatelja za svakog člana Alijanse heroja… Sem za Marka Kupnika.

Na ulasku u ćeliju stoji zlokoban natpis: Ulazite u zonu gubljenja nadarenosti.

Čovek u ćeliji godinama je osluškivao zatvorenih očiju i nakrivljene glave. Podešavao je svoje supersenzitivno čulo sluha poput stanica na radiju i njime pretraživao i osluškivao svet iznad sebe. Slušao je godinama i nije čuo ništa korisno. Ali sada se nešto konačno promenilo. Kucnuo je čas. Vreme je da ponovo preuzme stvar u svoje ruke. Osim njega u tamnicu niko nije kročio punih trideset godina. Trideset godina taj tajanstveni čovek nije progovorio.

Sada se okrenuo prema kameri koja je pratila svaki njegov pokret i rekao: ,,Dovedite mi Klinca Normalca.”

Marku je izgovorio samo stihove. Nerazumljive bilo kome, a Alijansa heroja nema vremena da se bakće s nerazumljivom poezijom. ,,…Pet od meteorologa, jedan od jagode, dva od testere…”

Klinac Normalac ne želi da razočara one koji veruju u njega. Papirić sa stihovima čuvao je kao najveću dragocenost. U stihovima je možda zamka, a možda i odgovor. Na Marku je da dokuči značenje…

Dakle – Klinac Normalac! Nabavite ove knjige svojim mališanima! A – možete ih i vi pročitati. Nećete se razočarati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share