Muzički fenomen DEAD CAN DANCE prvi put će nastupiti u Srbiji 28.juna. Do koncerta u Sava Centru ostalo je još dve nedelje, i koncert je skoro rasprodat!

Neprevaziđeni  svetski ambijent i  world music projekat Dead Can Dance nesumnjivo je zaslužio veliku pažnju domaće publike.  Grupa koja je uobličila muzički ukus generacija prvi put dolazi na ove prostore, a kao jedini njihov koncert u regionu na ovoj turneji, izazvao je veliko interesovanje.

Od samog početka nam je bilo jasno da će Dead Can Dance nastupiti pred punim Sava Centrom, a sada je to već izvesno kažu organizatori i dodaju da je za ovo magično veče ostalo manje od 100 ulaznica: „Imate još šanse da prisustvujete događaju koji ste dugo čekali i koji ćete dugo pamtiti, nemojte je propustiti!

Preostale ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima TicketVision, online na www.ticket.rs kao i na blagajni Centra Sava

Brendan Peri i Lisa Džerard svoju magiju zajedno stvaraju skoro 4 decenije. Od samog početka naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa.

Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu.

Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. Dead Can Dance ne stvaraju muziku, oni stvaraju magiju!

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove.

Šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja,  2.novembra 2018.godine objavili su i novi album „Dionysus“. Njegova priča uobličena je utiskom koji su na Brendana ostavili festivali proleća i žetve koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom „starog kontinenta“.

Ovaj album u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta koji su uprkos viševekovnom potiskivanju od strane Hrišćanstva i Islama, opstali prvenstveno zahvaljujući ovim festivalima. Najavljen je vrhunskim video ostvarenjem za numeru „The Mountain“ a početkom aprila objavili su još jedan video „ACT II – The Invocation“.

Od nedavno su  i na „A celebration – Life & Works 1980-2019“ turneji koja će ih prvi put dovesti  u Beograd. Od gotovo 30 najavljenih koncerata  turneje, preko 20 je već odavno rasprodato, a sva je prilika da će se i Sava Centar upisati na tu listu!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share