Petak na Kolarcu rezervisan je za Štrausa i Mocarta, kroz program završnog koncerta Orkestarske akademije Beogradske filharmonije – Filhademije 3.

Koncert će se održati pod upravom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, 30. novembra u 20 časova, u velikoj sali Zadužbine Ilije Kolarca.

Kao solisti pred orkestrom sastavljenom od mladih polaznika i iskusnih filharmoničara, nastupaju violončelista Aleksandar Latković i violista Boris Brezovac – muzičari Beogradske filharmonije.

Filhademičari će zajedno sa starijim kolegama odsvirati čuvenu Mocartovu Simfoniju broj 40 i Štrausovog Don Kihota.

Tako će, nakon dve nedelje zajedničkog rada, mladi polaznici dobiti priliku da sviraju za orkestarskim pultevima Beogradske filharmonije i to u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Dirigent sa ogromnim iskustvom i vrsni pedagog, Uroš Lajovic, predvodi završni koncert koji je besplatan za publiku.

Specijalno za treću generaciju filhademičara, Lajovic je održao predavanje o kompozitorskim postupcima Riharda Štrausa i raskošnoj priči o Don Kihotu i Sančo Pansi kako bi što bolje razumeli materijal koji izvode na koncertu.

Treći put zaredom Orkestarska akademija Beogradske filharmonije besplatno je pružila profesionalno usavršavanje i praksu najboljim studentima i diplomcima muzičkih akademija Srbije i regiona.

Ne samo što se učilo i sviralo, na Filhademiji 3 se dosta razgovaralo. Muzičari Beogradske filharmonije su za svoje buduće kolege priredili Orkestarske razgovore na kojima su pričali o važnim temema iz orkestraskog života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share