Umesto u beogradskom Domu omladine, Peter Murphy, osnivač kultnog benda Bauhaus gostovaće 9. novembra u Hangaru!

Ova odluka je doneta iz prostog razloga što su sve ulaznice za koncert ovog fantastičnog umetnika u sali Amerikana bile rasprodate pre mesec dana.

Legendarni muzičar gostovaće zato u prostoru Hangara (Žorža Klemansoa 39, Luka Beograd).

Sve karte koje su prodate za nastup u Amerikani važe i za koncert u Hangaru, saopštavaju organizatori uz napomenu da su u prodaju pustili još jedan, veoma mali kontingent karata za ovo nezaboravno veče.

Murphy dolazi u Beograd u okviru turneje „40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J“. Ovo će biti njegov jedini koncert u regionu.

Nekadašnjem frontmenu Bauhausa Peteru Murphy-iju na turneji kojom proslavlja 40 godina kultnog benda pridružiće se kao gost njegov suosnivač, basista David J. Na koncertima će Murphy i David J izvoditi u celosti uticajni debi album benda „In The Flat Field“ (1980), uz dodatak drugih Bauhaus klasika.

Osnovani u Engleskoj 1978. godine, pioniri post-panka Bauhaus isklesali su svoj jedinstveni muzički kutak kombinujući minimalizam, art rok i mračni glam rok, uz veliku dozu sopstvenog eskperimentalizma, originalnosti i duha.

Bauhaus se raspao početkom osamdesetih, da bi se povremeno kratko okupljao (peti album „Go Away White“ objavljen je 2008. godine), ali je njihovo delo ostalo izuzetno uticajano, nastavljajući da odzvanja decenijama kasnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share