Kada je legendarni sarajevski pozorišni i filmski glumac Josip Pejaković po prvi put pre skoro pola veka izveo svoju monodramu „Oj živote!“, svima je bilo jasno da će ovaj tekst biti jedan od onih koji se rado gleda svuda na prostorima Balkana.

Tako je i bilo.

Danas, baš kao i onda, „Oj živote!“ je tekst koji vas nasmeje do suza, ali i iskreno rasplače. Tekst koji ostavlja gorčinu u stomaku, ali i puna pluća vazduha zbog količine smeha.

Josip Pejaković je više ne igra zbog zdravstvenog stanja i godina. Ali, zato je monodramu na majstorski način adaptirao i režirao Jack Dimich, američki glumac srpskog porekla, koji će se pred beogradskom publikom pojaviti dva puta u novembru kao protagonista monodrame:

Svi vi koji želite da zaista osetite život i da vidite odličnu glumu našeg Jacka Dimicha, dođite u galeriju Polet u Cetinjskoj 15. Na raspolaganju su vam dva termina: Nedelja, 3. novembar u 19h i sreda 6. novembar od 20 sati.

Karte za monodramu „Oj, živote!“ mogu se rezervisati pozivom na broj 0631630020 ili na poletnovi@gmail.com, a podizanje i rezervacije moguće su i direktno u Galeriji Polet (Cetinjska 15), svakodnevno od 16 do 00h. Broj mesta je ograničen. Cena karte 450,00 RSD.

„Oj, živote!“ donosi priču o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata počinioca ubistva s predumišljajem.

Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće.

Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća.

Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.

Jack Dimich diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Gotovo da nema krimi serije koja se emituje na našim kablovskim kanalima u kojima Dimich nije igrao zapažene uloge: Law & Order, CSI, Burn Notice, Castle, The Blacklist, Elementary, Hawaii Five-O, Madam Secretary, Limitless, Undercover…

Dimich je igrao i epizodne uloge u filmovima: Turneja Gorana Markovića, Travelator Dušana Milića, Srpski ožiljci Vladimira Rajčića, Volja sinovljeva Nemanje Ćeranića i Neke druge priče Ane Marije Rossi.

Igrao je i u prvoj sezoni humorističke serije Konak kod Hilmije – oficira američke mornarice Pukovnika Forda, zatim u serijama Državni službenik Predraga Gage Antonijevića, a planiran je i angažman u domaćem filmu Ključ Marka Šopića u kome mu je poverena uloga glavnog negativca, italjanskog kardinala Randaca.

U predstavi Tesla 2013. godine igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle engleske autorke Sheri Graubert na Off Brodway-u.

Film Željka Mirkovića Teslin narod, igrano-dokumentarna drama u srpsko-američkoj produkciji , u kome ponovo tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. godine i time zvanično postao kandidat za Oskara 2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

50 Shares
Share50
Tweet
Pin
Share
Share