Kada su pre sedam godina napravili čitav soundtrack za SF film Iron Sky Tima Vuorensole, finskog reditelja, kultni slovenački bend Laibach pobrao je ništa drugo do pozitivne kritike u stručnom svetu.

Iako su mnogi očekivali da će nastavak filma (koji je najavljen zvanično 2014) brzo ugledati svetlost dana, novac za snimanje (prikupljan kroz crowdfunding kampanje) nije stizao dovoljno brzo, a i sam Vuorensola je stalno dolazio na nove i nove ideje.

Zbog toga su i ljubitelji Laibacha morali da čekaju na novi soundtrack ovog benda previše dugo.

S filmskim premijerama dugoočekivane akcione SF avanture “Iron Sky – The Coming Race” Laibach je objavio singl “The Coming Race” s gostujućom pevačicom Mariom Majom.

Neobičan zvuk, potpuno drugačiji od bilo čega što ste do sada slušali od Laibacha, zar ne?

Ne brinite, ne priviđa vam se: I komentari slušalaca na YouTubu su slični. Neki čak i ne veruju da je ovaj singl delo kultnih Slovenaca, koji su najavili su i predstojeću evropsku “Sound Of Music” turneju grupe, koja je započela 21. februara koncertom u bečkom Simm Cityju, u Austriji, a nastavljena u rasprodatoj Budimpešti.

Tokom turneje članovi benda će obuhvatiti skoro sve zemlje zapadne i srednje Evrope i Velike Britanije i 15. maja okončati je u Cankarjevom Domu, u Ljubljani, u Sloveniji. Nažalost, Beograd nije na listi gradova u kojima će Laibach gostovati.

FOTO: Maja Nightingale

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share