PIŠE: Vera Tomović

On se zove Aleksandar Milovanović. Ona se zove Vanja Tomić. On je bivši legionar. Profesionalni vojnik. Ona je klupska pevačica. Spaja ih neobična akcija na jednom mainstream koncertu. 

Dobro, kakve to veze ima sa kulturom, naročito alternativnom?

Iskreno, nema nikakve. Samo što je on (Aleksandar) nju (Vanju) zaprosio na prilično neobičan način. Dakle – alternativni. Doduše, ne baš na koncertu nekog alternativnog benda, već na romantičnom preko svake mere nastupu Željka Vasića.

Čekao je Aleksandar strpljivo da prođe i 12. pesma. Čekao je i da ga Željko prozove i da on svojoj dragoj kaže da želi da se ona uda za njega.

Iskreno – ne znam da li bih ja mogla da čekam 12 pesama (ne, ništa protiv Željka, nego jednostavno – prođe pola koncerta, izjela bi me neizvesnost i uhvatio bi me strah), ali dobro: Nisam ja mladoženja (možda ću jednog dana biti mlada). A nisam ni pogodna za koncert te vrste. Meni bi bilo super da prsten dobijem u krigli punoj piva (dragi, nadam se da ne čitaš ovaj tekst).

Kako bilo: Evo već dva dana na mrežama se ozbiljno priča o momku koji je zaprosio devojku na sred koncerta Željka Vasića.

OK, romantika za romantiku, ali mu se mora priznati da je imao petlju. Jer, znate svi da postoje i snimci na kojima „voljena“ oduva nesuđenog mladoženju zbog namere da je zarobi za ceo život.

Neka je njima sa srećom.

I nadam se da će on pronaći neki drugi posao, da Vanja ne bi ostajala sama i brinula se da li će se on vratiti.

Eto. Ne moramo da pišemo samo o knjigama i festivalima. Koncertima i izložbama. Predstavama i filmovima. I ovo može da nam ulepša dan. A njima, nadam se, čitav život.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share