Beograd očekuje poseban muzički događaj, koncert dua iz Nujorka YAGULL, uz specijalno gostovanje Lene Kovačević, 21. avgusta u Narodnom muzeju u Beogradu, pod nazivom „Njujork – Beograd – Tokio“.

 Yagull je njujorški instrumentalni, akustični multižanrovski duo koji čini par kompozitora, producent i gitarista Saša Marković, Beograđanin koji od 2001. živi u Njujorku, i pijanistkinja, Japanka, Kana Kamitsubo.

Od 2012. godine Yagull je snimio 4 albuma u saradnji sa njujorškom izdavačkom kućom MoonJune Records.  Albumi su naišli na odličan prijem kod mnogobrojnih medija uz recenzije na više od 20 jezika (Time Out New York, All About Jazz, Jazz Music Archive kao i mnogih drugih).

Njihov zvuk je baziran na gitarsko klavirskom duetu, uz povremenog gostujućeg muzičara.

Na prva dva albuma “Films (2012) i “Kai” (2015), nazvan po Kaninom i Sašinom sinu, gostovali su muzičari iz više od 10 zemalja sveta i različitih muzičkih žanrova, od klasičnih do džez, bluz, world i rok instrumentalista.

Yagull je kao duo imao zapažene nastupe u Njujorku u Steinway Hall i National Opera Center.

Novi album YUNA, izašao u decembru 2018, naišao je na odličan prijem kritike. Rasprodati nastupi u Japanu ovog proleća su Kanu i Sašu predstavili novoj publici koja ih je dočekala sa velikim entuzijazmom.

Beogradsku publiku 21. avgusta očekuju poznate filmske numere u posebnom aranžmanu, kao i internacionalni evergrin klasici koje će izvoditi Lena Kovačević.

Ulaznice za koncert  dua YAGULL i Lene Kovačević mogu se nabaviti na sajtu Gigstix.com, u knjižarama Vulkan i na svim Gigstix prodajnim mestima u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share