Nakon gledanja trejlera, koji su se u poslednjih pola godine pojavili kako bi najavili film Boemska rapsodija o Frediju Merkjuriju, frontmenu grupe Kvin, svima je bilo jasno: Glumac Rami Malek je nadmašio sva očekivanja – barem kada se govori o interpretaciji lika najvećeg pevačkog genija u rok muzici.

Ovo je jednoglasna ocena svih ozbiljnih poznavalaca grupe koja je izbacila nebrojene nezaboravne hitove u etar.

Nakon što je filmski studio 20th Century Fox objavio na svom Youtube kanalu i promotivni spot o pripremama Ramija Maleka za ulogu Fredija Merkjurija – jasno je da je buduća filmska zvezda izabrala teži put:

 

“Ne želite da imitirate Fredija, želite da razumete zašto je radio to što je radio (…) Shvatio sam da koreografi ne mogu da mi pomognu, bio mi je potreban trener pokreta”, kazao je Malek, koji je za potrebe filma uvežbavao svaki pogled, svaki gest i svaki pokret mikrofonom.

Nije se zadržao na tome: naučio je da se kreće kao Fredi, zahvaljujući šminkerima izgledao je kao Fredi, a proveo je i 50 sati isprobavajući kostime po kojima je frontmen Kvina bio prepoznatljiv.

Inače, ni snimanje ovog filma nije prošlo bez incidenta: Reditelj Brajan Singer dobio je otkaz dve nedelje pre kraja snimanja, a na njegovo mesto došao je Dekster Flečer, koji je režirao film Edi zvani Orao.

Svima koji i danas pevuše neki od hitova ove grupe da poručimo: Boemska rapsodija stiže u naše bioskope 30. oktobra.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

54 Shares
Share54
Tweet
Pin
Share
Share