Zamislite da gledate film o čoveku koji tek sa 30 godina izgubi nevinost. Film o generaciji koja je odrasla pod staklenim zvonom. Film o generaciji čiji su roditelji sklanjali decu od surove realnosti.

Upravo to je tema filma „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, čiji se trejler upravo pojavio.

Filma u kom jednu od glavnih uloga tumači – Nebojša Glogovac. Glumac koji već više od godinu dana, nažalost, nije sa nama.

„Ideja za ovaj film mi je došla kada sam iz čiste radoznalosti otišao kod lokalnog vidovnjaka. Razgovor ni najmanje nije tekao u pravcu u kom sam ja to očekivao“, rekao je Đorđević:

„On, vidovnjak, je proveo podosta vremena ne predviđajući budućnost, već pričajući o mom seksualnom životu. Neke stvari koje je on izgovorio su bile istinite, neke nisu, ali reči koje je koristio i strast sa kojom ih je izgovarao su bili tako snažni da sam ih, čim sam stigao nazad kući, zapisao, strahujući da bih mogao da ih zaboravim. Tu je sve otpočelo, i ubrzo sam krenuo da se prisećam prizora, kako iz mog tako i iz života ljudi iz mog okruženja, prizora koji su po autentičnosti mogli da se mere sa tom scenom sa vidovnjakom. Onda sam, kada je scenario bio završen, shvatio da sve scene govore o mladom čoveku koji se bori sa sumnjom u samoga sebe i to u po njega veoma stresnim i neprijatnim situacijama“.

Đorđević dalje navodi da je to na „mahove veoma zabavan film ali na način da je neprijatan za gledanje, jer u osnovi svega je ta banalna istina“:

„Volim da mislim da sam uspeo da u filmski medij prenesem lako razaznatljiv humor po kome su balkanski narodi dobro poznati, kao i da smo iznašli način da u filmu imamo oboje, i humor i tugu, u gotovo svakom kadru ovog filma“, rekao je reditelj.

U filmu igraju Filip Đurić, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Bratislav Slavković, Ema Muratović, Stefan Trifunović, Sonja Isailović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

25 Shares
Share25
Tweet
Pin
Share
Share