Najmlađe profesionalno pozorište u Srbiji – Gradsko pozorište Čačak, svojom prvom predstavom zaslužilo je i prve nagrade! 

Reditelj „Triptiha o radnicima“ Jug Đorđević dobio je Specijalnu nagradu za režiju, dok je Aleksandar Đinđić za ulogu u ovoj predstavi dobio Nagradu za glumačko ostvaranje na festivalu “Joakim Vujić“.

Ovakvu odluku doneo je žiri festivala u sastavu: Feđa Stojanović, glumac, Ana Tomović, reditelj i Petar Mihajlović, dramski pisac.

Gradsko pozorište Čačak je u nedelju 19. maja je izvelo predstavu „Triptih o radnicima“ u sklopu takmičarskog dela festivala „Joakim Vujić“.

– Osvajanjem prestižnih nagrada Gradsko pozorište dobilo je veliko priznanje za prvu predstavu u svojoj produkciji i steklo ugled u pozorišnom svetu nakon prvog pojavljivanja na jednom značajnom festivalu – izjavio je v.d. direktora Bratislav Janković.

Predstava „Triptih o radnicima“ će se 6. juna izvesti na Velikoj sceni „Narodnog pozorišta“ u Beogradu, što je još jedna potvrda kvaliteta ove predstave i potvrda da je Gradsko pozorište Čačak prepoznato kao profesionalno pozorište koje je počelo sa razvojom svoje scene.

Osim „Triptiha o radnicima“, na ovogodišnjem festivalu profesionalnih pozorišta Joakim Vujić odigrano je još šest takmičarskih predstava: „Sumnja“ koju su izveli glumci Kraljevačkog pozorišta, „Banović Strahinja“ (koprodukcija NP Priština sa sedištem u Gračanici i Šabačkog pozorišta), „Naši preci, jedite sa nama“ (Puls teatar Lazarevac i NP Sterija iz Vršca), „Ali grad me štitio“ (Narodno pozorište Užice), „Negri“ (Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac) i „Animale“ (Kruševačko pozorište).

Za festival su bile prijavljene 24 pozorišne predstave, a čak 17 ostvarenja rađeno je po tekstovima domaćih autora.

Izvor: Morava info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share