Naša poznata glumica, Nataša Ninković, osvojila je na upravo završenom filmskom festivalu u Herceg Novom Zlatnu mimozu za najbolju žensku ulogu u filmu “Ajvar”, u kom se pojavljuje sa Sergejem Trifunovićem!

Žiri takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma 33. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival, u sastavu producentkinja Dunja Klemenc (predsednica žirija), reditelj Vinko Brešan, glumac Nikola Ristanovski, producentkinja Jelena Mišeljić i reditelj Nikola Ljuca dodelili su nagradu Nataši Ninković za ulogu Vide, „za emotivnu ogoljenost i nijansirano prikazanu bol moderne žene“.

Film koji je počeo svoj festivalski život prikazivanjem na Festivalu evropskog filma Palić “vrti” se oko Vide  (Nataša Ninković) i Baneta (Sergej Trifunović) – bračnog para koji već duže vreme živi u Stokholmu.

Njih dvoje imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu.

Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija  uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

Film je režirala Ana Maria Rossi, koja sa Majom Todorović potpisuje i scenario.

Osim Nataše i Sergeja, ostale uloge u ovoj filmskoj drami tumače  Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić, Mirko Vlahović.

Film je rađen u koprodukciji beogradske filmske kuće Biberche i podgoričke kuće Artikulacija.

Velika zlatna mimoza pripala je filmu „Bog postoji, ime mu je Petrunija“ rediteljke iz Severne Makedonije Teone Strugar Mitevske. Ovaj film privukao je dosta pažnje na Festivalu evropskog filma Palić.

Zlatnu mimozu za režiju dobio je Ivan Salatović za film „Ti imaš noć“. Ovaj film dobio je i nagradu „Živko Nikolić“ za specijalni doprinos filmu i nagradu žirija kritike „FEDORA“.

Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu osvojio je Aliđan Juđesoi za rolu u turskom filmu „Prelepa ravnodušnost“, dok je Zlatnu mimozu za scenario dobio Marijus Olteanu za rumunski film „Monstrumi“ posvećen životu bračnog para Čaušesku.

Nagradu publike osvojio je film „Šavovi“, dok je najbolje studentsko ostvarenje film „Strano telo“ Dušana Zorića.

FOTO: Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 Shares
Share2
Tweet
Pin
Share
Share