Wandering Earth (Lutajuća planeta), apsolutni hit nad hitovima, prvi kineski SF blokbaster svetskih razmera, doneo je svojim kreatorima još novca. I to – mnogo novca. Zahvaljujući kompaniji Netflix, najvećem svetskom streameru video sadržaja. 

Wandering Earth uspeo je da posle nepune dve nedelje prikazivanja u Kini zaradi više od pola milijarde dolara, s čim se izjednačio po zaradi sa nekim od najvećih komercijalnih uspeha Holivuda, kao što su Black Panther ili Avengers: Infinity War.

Koliko je Netflix izdvojio novca da bi kupio prava za ovaj kineski hit još uvek nije poznato.

Wandering Earth je SF spektakl o ljudima koji pokušavaju da spasu našu planetu od sunčevog uništenja. Već sad je ovo film koji je drugi po zaradi u Kini. Samo što je ukupna zarada najpopularnijeg filma u Kini (Wolf Warrior 2 iz 2017.) bila oko 5.7 milijardi juana, a Wandering Earth je za samo deset dana prikazivanja zaradio 4.17 milijardi juana.

Zato i ne treba da čudi odluka Netflixa da odmah stavi „šapu“ na svetska prava prikazivanja nečega što bi veoma lako moglo da postane i najveći komercijalni uspeh svetske kinematografije ikad.

Razlog više zbog kog se Netflix odlučio na ovaj potez leži i u činjenici da ovaj streaming gigant ne radi u Kini, a na ovaj način će se značajno približiti najmnogobrojnijem svetskom tržištu.

Prema zvaničnim podacima, Wandering Earth je zaista čudo moderne kinematografije: U pitanju je film koji je (prema Netflixu) dve godine bio u fazi postprodukcije, film za koji je napravljeno više od 10.000 rekvizita, film u kom je snimljeno više od 2.000 specijalnih efekata, ne računajući kompjutersku grafiku.

„Publika u više od 190 zemalja uskoro će biti u prilici da na Netflixu gleda The Wandering Earth. Drago mi je što mogu da kažem da će na taj način naš film doći do najrazličitijih delova sveta. Ovo jeste kineski film, ali film koji je napravljen za ceo svet, i naišao je samo na pozitivne kritike od svoje premijere do danas. Veoma smo uzbuđeni zbog toga“, rekao je reditelj filma Frant Gvo.

Radnja filma odvija se u dalekoj budućnosti, u trenutku kada se naše sunce pretvara u crvenog džina i preti da uništi našu planetu. Čitav tim dobija zadatak da sagradi i ugradi u planetu 10.000 interstelarnih motora, čiji bi zadatak bio da odvuku planetu iz sunčevog sistema u nadi da će pronaći novo mesto za nju u svemiru. Tako će početi 2.500 godina dugo putovanje u kom će se ljudska rasa boriti za opstanak njihove lutajuće planete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share