Proslava pola veka Vudstoka je zvanično otkazana!

„Sa žalošću saopštavamo da je serija nepredviđenih događaja dovela do toga da ne možemo organizovati festival na način na koji smo želeli, sa sjajnim lineup-om koji smo rezervisali i angažmanom društva koje smo očekivali“, rekao je Majkl Lang, suosnivač Festivala muzike i umetnosti Vudstok.

„Nepredviđeni događaji“ počeli su u aprilu kada su finansijeri odustali od festivala što je uzrokovalo da dozvole za održavanje festivala ne budu izdate na vreme.

Pukotine su počele da se javljaju samo mesec dana nakon što su organizatori prvi put najavili masivni „lajn-ap“, kada je zbog tehničkih razloga ozbiljno zakasnila prodaja karata.

Odmah nakon toga, organizatori su se našli pred neprobojnim administrativnim zidom zbog kog nisu mogli da obezbede dozvole za masovne skupove u Vatkins Glenu, država Njujork. Postavilo se pitanje nedovoljnog kapaciteta prostora, zbog čega se japanski  investitor Dentsu Aegis Network povukao. Nedugo potom, prestavnici Dentsu-a „pucaju u nogu“ festivalu saopštenjem da ga neće biti, pa je Lang morao na sudu da obara njihovo saopštenje i traži novog investitora.

Sud je presudio u korist Langa, koji je našao novog sponzora: investicionu banku Openhajmer & Co. Međutim, organizacija Vatkins Glen (na čijem imanju je trebalo da se održi proslava pola veka Vudstoka) je otkazao ugovor sa Langom.  Organizatori su pokušavali da pronađu lokaciju za održavanje festivala, ali im to nije polazilo za rukom.

Neostvareni Woodstock Lineup

Langov poslednji pokušaj da održi bilo kakav pokušaj događaja, bio je pravljenje tima sa Meriveder post paviljonom iz Merilenda za neprofitnu verziju festivala.

Prošlog petka organizatori su zvanično izbacili listu učesnika nadajući se da će svi pristati da učestvuju na festivalu na dobrovoljnoj osnovi, ali Langov apel nije bio dovoljan.

Pre šest dana kroz medije se pronela priča da će Vudstok proslaviti svojih 50 godina u prostoru Meriveder post paviljona u Merilendu. Međutim, zbog pomeranja lokacije i datuma proslave, mnogi izvođači su otkazali svoje učešće zbog čega je Lang sa saradnicima bio primoran da otkaže Vudstok.

„Zahvaljujem se umetnicima, obožavateljima i partnerima koji su bili uz nas čak i kad smo gledali u lice katastrofi. Moje misli i energija se okreću ka Bethelu i njihovoj proslavi 50 godišnjice kako bismo zajednički ojačali vrednosti saosećanja, ljudskog dostojanstva i lepote naših različitosti što je prihvaćeno kroz Vudstok“, rekao je Lang.

U Betel vuds centru koji je lociran na mestu na kom je 1969. Vudstok održan – biće održana proslava pola veka najvažnijeg rok festivala sa Ringo Starom, Santanom, Dobi bradersima, Džonom Fogertijem, Tedeski trak bendom i Grejs Poterom koji će nastupati od 16. do 18. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

33 Shares
Share33
Tweet
Pin
Share
Share