Jugoslavija – mir, rat i raspad naslov je najnovije knjige koju je napisao Noam Čomski, a kod nas objavio Samizdat B92. 

Ova knjiga predstavlja sveobuhvatni pregled takoreći svih tekstova i javnih izlaganja Noama Čomskog fokusiranih na područje bivše Jugoslavije, od 70-ih godina 20. veka do danas.

RIZNICA

Knjigu je s engleskog jezika prevela Tanja Milosavljević, a za naše tržište priredio Davor Džalto.

U svojim člancima, javnim izlaganjima i prepisci, Čomski se bavi nekim ključnim političkim i društvenim problemima (poput važnosti međunarodnog prava u današnjoj politici, medijskih manipulacija i ekonomske krize kao sredstava političke kontrole) koji pogađaju i region i međunarodnu zajednicu.

Zahvaljujući člancima i intervjuima, ova zbirka eseja je prava riznica materijala koji se prvi put pojavljuju sabrani u knjizi, zajedno s razmišljanjima o događajima dvadeset pet godina posle zvaničnog kraja komunističke Jugoslavije i početka rata u Bosni.

DRUGI O ČOMSKOM

“Čomski je globalni fenomen… moguće je da je on planetarno najčitaniji američki glas na temu međunarodne politike”, navodi New York Times Book Review.

“Za sve koji žele da saznaju više o svetu u kome živimo… postoji jednostavno rešenje: čitajte Noama Čomskog”, objavio je New Statesman.

“Čomski nas neumoljivom logikom navodi da pažljivije slušamo šta nam to govore naši lideri – i da razaberemo i ono što izostavljaju… Slagali se s njim ili ne, ako ne slušamo, možemo samo izgubiti”, tvrdi se u tekstu koji objavljuje Business Week.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share