Kada je u maju 2017. Robert Plant na svom zvaničnom sajtu napisao „Još samo malo…“, svi novinari gladni senzacija pomislili su da se legendarni Led Zeppelin ponovo okuplja. Od toga, kao što znamo, nije bilo ništa.

E, pa kao što Kiss svako malo najavljuje oproštajnu turneju, tako se, izgleda i pojavljuju glasine o ponovnom okupljanju benda koji je obeležio razvoj jednog perioda rok muzike.

Ovaj put, nove glasine se šire zahvaljujući festivalu Glastonberi, čiji organizatori bi voleli da vide Zeppeline kao svog glavnog headliner-a.

Emili Dejvis, glavni organizator festivala u Glastonberiju je oduvek sanjala da ugosti legendarni bend „a šanse za to su u sledećoj godini značajne“. Na okupljanju rokera sledeće godine biće i bendovi kao što su Fleetwood Mac, The Beach Boys i The Stone Roses.

Uistinu, glasine kao glasine – još nisu potvrđene, ali u prilog celoj priči ide činjenica da su se Džon Pol Džouns, Robert Plant i Džimi Pejdž nekoliko puta sastajali tokom ove godine, kako bi fanovima dali sveže vesti povodom obeležavanja pola veka karijere.

Jedna od vesti koja im je u ovom periodu plasirana je informacija o reizdanju How The West Was Won i The Song Remains The Same, kao i informacija o objavljivanju biografske knjige o Led Zeppelin-u u oktobru ove godine.

Ipak, bojimo se da će prevagnuti hladan stav Roberta Planta koji je višeputa priznao da bi ponovno okupljanje benda bilo medveđa usluga obožavateljima, kao i da on lično ne bi bio zainteresovan za nešto što „u današnje vreme ne bi imalo smisla“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share