Posle sedam godina postojanja, četiri albuma i nedavno održanog koncerta u Beogradu, bend Stray Dogg može u potpunosti da bude zadovoljan jer je reakcija publike nepodeljena: Novi album ove grupe je nešto na šta se dugo čekalo.

Look At The Moon, četvrto studijsko ostvarenje, pojavio se tačno tri godine nakon albuma Come Along Wind.

Tri godine pauze su vredele: Devet novih pesama, sa tri spota i omotom koji je radila Marija Šević, mlada slikarka… Ljubav kao inspiracija, i značajno drugačiji zvuk.

“Naša koreografkinja Nataša Stanković i ja smo jedno veče napravili koncept za sva tri spota, pa smo zajedno sa rediteljkom Jelenom Gavrilović i Dušanom Grubinom te ideje realizovali, a Ana Žugić i Olga Košarić su ih u montaži uobličile u jednu celinu.  Ovo je prvi put da izlazimo sa tri spota kao tri singla pred objavljivanje albuma”, kaže Dušan Strajnić, frontmen.

“Na albumu je gostovalo dosta različitih muzičara. Nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentisali, dotakli se i elektronike. Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju Digimedia iz Beograda. Ovoga puta je, pored samog snimanja radio i na aranžmanu pesama sa nama. Skoro četiri meseca smo natenane radili na svakoj pesmi i ta sloboda je takođe doprinela zvuku. Miks je rađen u muzičkom ateljeu „Studio O“, dok je master u SAD- u radio Karl Saff”, govori Dušan.

Videe za numere “Too Much Madness”, “Bad Man” i “Worried Mind” realizuje Cinnamon Production. U glavnim ulogama su članovi benda.

Prvi put od kad postoji, Stray Dogg je snimio i pesmu na srpskom jeziku koja se nalazi na kraju albuma, a koja je prvobitno rađena za film “Susret” Marije Strajnić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share