Ako je suditi po tome ko će biti novi reditelj o najpoznatijem tajnom agentu, možemo slobodno reći da će 25. deo franšize o Džejmsu Bondu biti – Šveski akcioni film.

Dobro, ne samo švedski, nego i japanski!

Snimanje ovog nastavka serijala o agentu 007 podsećalo je na tursku seriju iz tri sezone:

U prvoj sezoni je Danijel Krejg tvrdio da mu ne pada na pamet da ponovo bude Džejms Bond u službi Njenog Kraljevskog Veličanstva. U samom finalu verovatno je proradila kasica prasica (povećan honorar), a i Krejg je očigledno dobio izvesna producentska prava.

U drugoj sezoni „turske serije“ glavni protagonista bio je scenarista i reditelj Deni Bojl. Ovaj uslovno rečeno nezavisni holivudski stvaralac leve orijentacije angažovan je za 25 nastavak franšize (čak je dobio i zadatak da napiše scenario), ali se posvađao oko podele uloga sa Krejgom. Zbog toga su mu se producenti zahvalili na saradnji i poželeli mu sve najbolje (čitaj – dali otkaz).

Treća „sezona“ marketinške „turske serije“ bio je posvećen spekulacijama da li će ipak, umesto Danijela Krejga na mestu novog Džejmsa Bonda prvi put biti crni glumac. Hmmmm…

E, konačno su rešili da nam kažu da su se samo šalili.

Ili ipak…?

Kako bilo, prema najavama producenata (uključujući i Danijela Krejga), novi režiser je Amerikanac švedsko-japanskog porekla Keri Džodži Fukunaga.

Po prvi put film o Džejmsu Bondu režiraće Amerikanac. Doduše, može se reći da će po prvi put film o najpoznatijem tajnom agentu režirati Šveđanin. Ili Japanac. Kako vam drago.

U svakom slučaju, snimanje polu-jubilarnog nastavka franšize počinje 4. marta sledeće godine u Pajnvud studiju, a premijera je zakazana za 14. februar 2020.

„Oduševljeni smo što ćemo raditi sa Kerijem. Njegova inovacija i raznolikost čine ga izvrsnim izborom za našu sledeću Džejms Bond avanturu“, napisala je Barbara Brokoli, izvršni producent serijala.

Američko-japansko-švedski reditelj predstavio se 2009 filmom „Bez imena“. Dve godine kasnije uradio je svoju verziju filma o Džejn Ejr, a slavu je stekao prvom sezonom Pravog detektiva sa Metjuom Mekonahijem i Vudijem Harelsonom.

Snimio je 2015. „Beasts of No nation“ za „Netflix“ i nedavno se vratio na male ekrane crnom komedijom „Maniac“ sa Emom Stoun i Džonom Hil.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share