Zovu ga naslednikom Dejvida Bouvija. U Srbiji je bio pre četiri godine, na Festivalu EXIT. Ne zna za neuspehe na muzičkom planu. Ostali za ovu priču i nisu toliko bitni. On je apsolutna senzacija nove generacije, vanserijski kantautor. Ime mu je Tom Odel. I dolazi u Beograd. 

Koncert višestruko nagrađivanog britanskog kantautora Toma Odella biće održan u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu 12. februara.

OD POČETKA HITMEJKER

Odel je počeo da komponuje sa 13 godina. U njegovom rodnom gradiću Čičester tada to i nije bilo previše popularno.

Njegov prvi album, Long Way Down (Dugo putovanje na dole – 2013) bio je apsolutni uspeh nakon kog je Tejlor Svift izjavio da veruje u njega, a Lili Alen ga uporedila s prerano preminulim (jer legende uvek idu prerano, ma koliko godina imali) Dejvidom Bouvijem.

I pored toga što se radilo o debitantskom albumu, kritika mu dodeljuje nagradu Brit Critic Choice, nakon čega dobija prestižnu nagradu Ivor Novello za autorski rad.

Najveća nagrada i najveće priznanje za svoj rad Odel bez sumnje dobija na svojim brojnim nastupima – od publike. Bez obzira na to da li se radi o Glastonberiju ili Egzitu, Ti in D Parku ili Koučeli – njegovi koncerti su rasprodati.

Odel 2016. izdaje album Wrong Crowd (Pogrešna gomila) kojim ponavlja uspeh i krči sebi ozbiljan prostor na putu da postane mega-zvezda kakva je bio muzičar s kojim ga porede – Dejvid Bouvi.

Odbrojavanje do trećeg studijskog izdanja započeo je singlom „If You Wanna Love Somebody“ , zatim nas je obradovao videom za naslovnu numeru „Jubilee Road“, a od nedavno se vrti i duet sa njegovom dugogodišnom prijateljicom i saradnicom, sjajnom Alice Merton – „Half As Good As You“.

Album “Jubillee Road”,  inspirisan životom u engleskom predgrađu, korak je dalje za ovog neverovatno talentovanog mladića – pisao je, pevao i svirao na ovom izdanju ali ga i producirao, eksperimentisao je sa novim zvukovima i instrumentima.

Premijera albuma „Jubilee Road“ zakazana je za 12. oktobar, kada započinje i Odelova svetska turneja u sklopu koje dolazi u Beograd, zahvaljujući Hali sportova Ranko Žeravica i organizatorima – agenciji Charm Music Srbija!

KAKO DO KARATA

Tom Odell, njegova muzika i mnogo lepih emocija čekaju vas u Hali sportova „Ranko Žeravica“ 12.februara!

Ulaznice po ceni od 2200 RSD puštene su u prodaju od 6.septembra, na svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na www.eventim.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share