Film Kventina Tarantina „Bilo jednom… u Holivudu“ koji je okupio veliki broj holivudskih zvezda kako bi ispričao priču o ubijenoj filmskoj divi Šeron Tejt digao je veliku buru.

Emanuela Zigner, francuska glumica i supruga Romana Polanskog (koji je svojevremeno bio u braku sa Šeron Tejt) optužila je na Instagramu Tarantina što je „iskoristio tragičnu sudbinu nekoga“ da bi napravio blokbaster.

Šeron Tejt bila je u poodmakloj trudnoći kada su je ubili članovi kulta Čarlsa Mensona.

„Ne napadam film kao takav. Samo kažem da im ne smeta (u Holivudu) da naprave film koji dira Romana i njegovu tragičnu sudbinu… i da ga u isto vreme naprave izgnanikom, bez ikakvih konsultacija s njim, naravno“, napisala je.

Tarantinov novi film u kom glavne uloge igraju Bred Pit i Leonardo di Kaprio smešten je u Los Anđeles 1969. Uloga Šeron Tejt poverena je australijskoj glumici Margot Robi

Polanski je 1978. pobegao iz SAD u Francusku nakon priznanja da je silovao 13-godišnju devojčicu. Od tada slavni reditelj živi kao begunac i pored pokušaja američkog pravosudnog sistema da izboksuje njegovu ekstradiciju.

Tarantinov novi film u kom glavne uloge igraju Bred Pit i Leonardo di Kaprio smešten je u Los Anđeles 1969. Uloga Šeron Tejt poverena je australijskoj glumici Margot Robi.

Sam Tarantino je pre početka snimanja filma konsultovao Šeroninu sestru, Debru Tejt (scenaristkinju) koja je čitavu priču doživela kao „zrak svetla uperen na tužnu sudbinu njene sestre“, koja je ovim filmom „konačno odvojena od naslovnih strana svetskih tabloida“.

„Bilo jednom u Holivudu“ („Once Upon a Time… in Hollywood“) bio je jedan od glavnih favorita za osvajanje Zlatne palme, ali Tarantino nije uspeo da ponovi uspeh od pre 25 godina, kada je osvojio ovu značajnu nagradu za film „Pulp fiction“.

Zlatna palma je ove godine pripala južnokorejskom filmu Parazit, a za najboljeg glumca je proglašen Antonio Banderas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

56 Shares
Share56
Tweet
Pin
Share
Share