Beogradska filharmonija je spremna za najveselije nastupe u godini – 27. i 28. decembra priređuje čuvene novogodišnje koncerte (Kolarac, 20 časova). Predstavlja Lusero Tenu, virtuoza na kastanjetama, legendu flamenka i miljenicu svetskog džet seta.

Ulaznice su rasprodate za samo tri dana, tako da će Filharmonija za oba nastupa uvesti po sto ulaznica za stajanje, koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Senjora Tena je prva je uvela kastanjete kao solistički instrument na scenama širom sveta, a nastupala je u preko 60 zemalja. 

Sarađivala je sa najvećim umetnicima kao što su Lorin Mazel, Mstislav Rostropovič, Plasido Domingo i mnogim drugima, a njenom umeću na kastanjetama su se divili Marlon Brando, Ronald Regan, Ava Gardner, Marlen Ditrih, Grejs Keli i princ Renije od Monaka, Rodžer Mur, kralj Husein od Jordana, Henri Kisindžer, Muhamed Ali, Maja Pliseckaja… Lista je veoma dugačka, a za Lusero Tenu mali je bio i čuveni Holivud Boul.

Pod dirigentskom palicom Olivera Dijaza, Beogradska filharmonija će kalendarsku godinu ispratiti uz repertoar sastavljen od hispano plesova. Pored flamenka, publika će uživati u raznolikim latino ritmovima, kao što su mambo, tango, malagenja, fandango, malambo.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Marko Đoković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share