Godina koju smo ostavili iza nas, 2018. u Ammonite Books-u se završila radno: U trenutku dok ste vi pripremali novogodišnju trpezu, dok ste žurili da kupite poklone za vaše najmilije i brinuli se o poslednjim stvarima neophodnim za opuštanje od 31. januara (pa dok možete), u Amonitu se radilo punom parom.

Rezultat tog rada je druga knjiga Jelene Ćuslović, autorke hit-zbirke priča Snovi za budne koja je u poslednje dve godine oduševljavala čitalačku publiku i van granica naše zemlje. Ova knjiga uskoro će se pojaviti u svim knjižarama u našoj zemlji.

Ovaj put, Jelena Ćuslović se predstavlja kao romanopisac: Oči, njen drugi prvenac pojavio se tek nekoliko dana pred novogodišnje slavlje i već je doživeo prvu predpromociju, kao i prve kritike u medijima.

„Između tamnih korica blješti metafora za sve ono što nam je u životu neophodno da bismo mogli da dišemo. Sanjati, nadati se, plakati, voleti… drugačije je pre i posle čitanja njene knjige…”, napisala je između ostalog profesorka Aleksandra Mišić u lokalnom Čačanskom glasu o romanu Oči koji potpisuje Jelena Ćuslović.

Nekoliko redova da vas zaintrigiramo i navedemo da poželite da roman Oči držite što pre u svojim rukama:

„…Olga je lepa, mlada, inteligentna, emotivna… i potpuno slepa. No, taj nedostatak najviše joj smeta u segmentu nemogućnosti da oseti, doživi, zagrli BOJE. Jer, boje čine naš život. Ili si duga ili si sivi oblak. Trećeg nema. Dušan će nenadano ući u njen svet tame i ošareneti ga, zažuteti, oljubičastiti i šta sve ne… prosuti zlatnu kišu smeha i oprati prašinu sa Olgine tišine. I to tako nenametljivo i blago da nije ni primetila, a već je bila zaljubljena. Sestra Marta je diskretni, nežni posrednik u stvaranju ove lepe priče. Naravno, tu priču moraju pratiti, što je neminovno, sve one sumnje i dileme na koje je retko koji par imun, ali ljubav trijumfuje, svakako…“ (Aleksandra Mišić).

Knjigu Oči uskoro ćete moći poručiti i preko internet stranice Ammonite Books-a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share