Drugi BAŠTeAtar, Festival Profesionalnih pozorišnih trupa i nezavisnih produkcija održače se od 01. do 05. avgusta u Kragujevcu.

Tokom pet dana ovog internacionalnog Festivala, publika će biti u prilici da odgleda četiri ostvarenja na sceni Knjaževsko-srpskog teatra, a peta predstava biće odigrana u bašti Doma omladine na dan zatvaranja festivala.

BAŠTeAtar će otvoriti predstava “Laura, molim te” u produkciji trupe Laura 2000, koja će biti odigrana 1. avgusta.

Dan kasnije,  publici će se predstaviti trupa Severno od Impakta iz Velesa (Severna Makedonija) svojom predstavom “Šuma mog drveta”.

Pozorišno ostvarenje “Not the Right Leg” u koprodukciji Cirkusfere i Tri groša iz Beograda biće odigrana 3. avgusta.

Pretposlednjeg dana festivala, na sceni Knjaževsko-srpskog teatra biće prikazana predstava “Ovde je lepo – sečem drvo, jedem pasulj” u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i FIST-a.

Festival će 5. avgusta u bašti Doma omladine zatvoriti predstava “Epske igrice – Ženidba Dušanova” u produkciji Hopla iz Beograda.

Nakon toga uslediće dodela nagrada i svečano zatvaranje drugog Festivala BAŠTeAtar.

Žiri festivala u sastavu Miloš Đorđević (glumac, predsednik žirija), Petar Mihailović, dramaturg i
Jug Đorđević, reditelj dodeliće Gran pri za najbolju predstavu u celini, Nagradu za režiju, Nagradu za vizuelni identitet i dve ravnopravne glumačke nagrade, kao i Specijalnu nagrada festivala.

Nerazdvojni deo festivala čini i prateći program, tokom kog će, 3. avgusta od 18 sati u Galeriji Doma omladine biti održana promocija romana “Alma Miler” Saše Dimoskog. Dan kasnije u 18 sati će u bašti Doma omladine biti priređeno javno čitanje komada “Prizori konstruisanog odnosa” Dimitrija Kokanova, dok će u galeriji Doma omladine u 21.30 poslednjeg dana festivala biti prikazan dokumentarni film “Čvorovi”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

142 Shares
Share142
Tweet
Pin
Share
Share