Ušli smo u poslednju fazu odbrojavanja. A u četvrtak počinje ono što smo čekali godinu dana: Četvrti Indirekt Showcase Festival u Beogradu!

ŠTA ĆETE VIDETI

Dakle, četvrto izdanje Festivala posvećenog nezavisnoj muzici i izdavaštvu održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu na četiri lokacije: muzički programi će biti u Atom Akademiji, Soul Society klubu i Dorćol Platzu, dok će radionice i predavanja biti održavani u SAE Institutu.

Indirekt iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih ljudi i stručnjaka iz sveta muzike.

Ove godine, bićete u prilici da vidite više od 20 muzičkih nastupa iz 10 zemalja.

Konferencijski program u kom će učestvovati veliki broj stručnjaka iz muzičke industrije realizovaće se u jednoj od najpoznatijih škola za kreativne medije na svetu: SAE institutu.

Čak 60 učesnika iz cele Evrope će govoriti o nezavisnom izdavaštvu, digitalnoj distribuciji i edukaciji muzičara.

VAŽNI GOSTI I VAŽAN MONITORING PROGRAM

Gost Indirekta će ove godine biti predsednik Impala-e, najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača.

Biće tu i predstavnici Universal Music, IDJ, Dallas Records, Basivity Digitala, ali i urednici medija: Play Radio, Naxi, Muzika.hr, Blic, Noizz uz naravno, podršku predstavnika najpoznatijih festivala: Exit, Beer Fest, Lovefest, Arsenalfest, SeaRock…

Na četvrtom Indirekt Showcase Festivalu biće prvog dana predstavljen prvi put kod nas monitoring sistem 1Played. Ovaj sistem u realnom vremenu skenira emitovanje pesama na radio i TV stanicama i pomaže u rešavanju autorskih prava.

ATOMSKA SVIRKA

Ko sluša indie muziku uživaće u nastupima pančevca Ivice, benda Ki iz Makedonije i šabačkog Slonza u četvrtak u Atom Akademiji.

Dan kasnije, na istom mestu nastupaju: The Siids (Hrvatska), Next Ex (Rumunija), Killedbycar (Poljska).

Subota u Atom Akademiji rezervisana je za Visions In Clouds (Švajcarska) Vin Triste (Beograd) i Tús Nua (Hrvatska).

SOUL SOCIETY

Klub Soul Society ugostiće u petak Ivatu (Rusija, Moskva), potom beogradski sastav Bullet For a Badman, a finale je rezervisano za Vera Jonas Experiment (Mađarska).

U subotu, scena Soul Society ugostiće Ichaboda (Hrvatska), Passed – indie rock band iz Mađarske, kao i beogradske alternativce Dingospo Dali.

DORĆOL PLATZ

Četvrti Indirekt će u petak na ovoj sceni ugostiti rumunsku pevačicu Luciu, riječki rock band The Black Room i beogradske alternativce Virvel.

U subotu na binu izlaze Radioslam (Poljska), Igralom (Niš) i najzad – Sergio Lounge.

KARTE

Ako želite da pratite sva dešavanja na ovogodišnjem Indirektu (panele, radionice tokom dana a uveče koncerte) – cena je 2.000 dinara za sva tri dana.

Ukoliko ste rešili da dva dana provedete na Indirektu – izdvojite 1.200 dinara. Jednodnevna karta za sve lokacije je 700 dinara, a ako želote samo na večernju svirku – 500 dinara.

Karte u Beogradu možete kupiti u objektima Leila Records i Yugovinil Shop, kao i u Nišu (Vintage Shop) i naravno, na samom događaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

49 Shares
Share49
Tweet
Pin
Share
Share