Koncertom Marko Hatlak Benda na Kolarcu, sinoć je završen Beogradski letnji festival BELEF. Ako ni po čemu drugom, pamtićemo ga po mukama organizatora.

U dva navrata ljudi okupljeni oko projekta BELEF morali su da pokažu sva svoja organizatorska umeća i da „prepakuju“ mnoštvo događaja koje su organizovali na Kalemegdanu i nekim drugim otvorenim prostorima. Na samom početku, drugog dana festivala i – nažalost – sinoć.

Kad kažemo „nažalost“ – to kažemo samo zbog glavobolje koju su imali okupljeni oko tima BELEF.

Na samom Hatlakovom koncertu kao specijalni gost nastupao je Vlatko Stefanovski, što je potpuno logičan izbor: od početka karijere Hatlak se bavi različitim muzičkim žanrovima, pa je normalno da kao gosta pozove gitarskog virtuoza kao što je Stefanovski, koji se nikad nije zadovoljavao čistom rok muzikom.

Hatlak je oko sebe okupio vrhunske muzičare na bubnjevima, perkusijama, basu, klavijaturama i violini i okušao se u pop, latino, fank i rok muzici.

Inspiraciju koju je dobio od muzičara kao što su Džemirokvaji, Stivi Vonder, Majkl Kamilo, Princ i Jože Privšek pretočio je u energičnu, zabavnu, ritmičku i mladalačku muziku.

Bend je objavio svoj prvi album 2018. za „Dallas Records“, a čine ga Žiga Kožar za bubnjevima, Leon Firšt (klavijature), Erik Čebokli (bas) i Lazaro Zumeta (perkusije, violina).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share