Najnovije izdanje Festivala italijanskog filma u Beogradu otvoreno je u Jugoslovenskoj kinoteci komedijom „Putovanje sa Adel“ reditelja Alesandra Kapitanija, a do 26. maja publiku očekuje još devet ostvarenja.

Selektor je Paolo Minuto, festival organizuju Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Ambasada Italije u okviru drugog izdanja Nedelje italijanskog filma u svetu, “Fare Cinema”.

Ambasador Italije u Beogradu, Karlo Lo Kašo (na slici), istakao je na otvaranju da je Festival italijanskog filma deo programa kojim se obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva Rima i Beograda.

Program obuhvata i filmove “Mali Tito i vanzemaljciNeprijatelj koji te voli”, “Menokjo”, “Ja sam oluja”, “Gde god da si”, “Bangla, “Bićemo mladi i lepi”, “Dafne”, “Moje dobro”.

Direktor Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović istakao je da su svi filmovi premijerni za publiku u Srbiji, a reč je uglavnom o prvom ili drugom filmu mladih reditelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 Shares
Share11
Tweet
Pin
Share
Share