PIŠE: Bob BG

To što sam se ja oženio je dokaz koliko su ustvari žene očajne. Žele brak po svaku cenu, pa makar i sa mnom.

E sad, u braku je sasvim druga priča. Tu mnogo naučiš o životu, jer dobiješ svog lajf kouča. To je zapravo vajf kouč. On ti govori šta bi sve trebalo da radiš. Ti ne moraš ništa da razmišljaš.

U braku čak stekneš i neke super moći. Na primer, toliko izvežbaš periferni sluh da ne slušaš ništa šta ti žena priča, a kad pita možeš da ponoviš sve što je rekla. Od reči, do reči! Neverovatno.

Ali u braku, pored standardnih deset božijih zapovesti, dobiješ još deset specijalnih. Jer, prirodno, oženio si boginju. A gde su božije zapovesti tu su i smrtni grehovi, jer nije dovoljno onih običnih sedam grehova. To “ne ubij”, “ne kradi”, “ne laži” – to je kurac od grehova. Za njih te stigne kazna možda nekad, možda nikad.

Za bračne smrtne grehove kazna je trenutna i momentalna.

Prvi bračni smrtni greh glasi: “Fali ti jedna stavka“

Dobio si SMS od samo milion stavki za koji samo treba da skokneš do prodavnice u povratku sa posla, ali i to si uspeo da usereš:

– Gde ti je praziluk?

– Nije bio na spisku, ali..

– Šta ali!  Zar nisi mogao sam da se setiš da kupiš?! Da te imalo interesuje kuća i porodica znao bi šta nema u kući. O svemu moram ja da mislim.  Kako sad da spremim ručak!? Kako?! Šta ćutiš sad! Kaži mi kako!?!

– Ali, draga, setio sam se! Uzeo sam!

– Aha.. uzeo si. Dobro. A jesi li joj rekao tamo da ti ga iseče na pola?

– Nisam, ali..

– Šta opet ali!? Šta opet ali! Brukaš me na svakom koraku. Nesposoban si za život. Šta će sad ljudi da misle o nama. Da smo neki seljoberi. Šta sutra me sretne Nada sa drugog sprata i kaže. “Videla sam ti muža. Viri mu praziluk“ Joj u grob ćeš  me oterati  jednog dana, idiote!!!

– Ali prodavačica je sama isekla… Nisam ni morao da joj kažem.

– Sama isekla a..? Pa jel si ti glup ili se samo praviš budala? Vidiš da ga je isekla na tri dela! I šta sad? Treba da mi se osuši. Da izgubi sočnost. Sutra slobodno mogu da ga bacim.

I onda šta ćeš. Onako sa vrata još se nisi ni izuo s posla, okrećeš se nazad i ideš do radnje da kupiš novi praziluk. Ali ovaj put propisno da ga pazariš i transportuješ po striktno dobijenim uputstvima. ko nitroglicerin da kupuješ.

Drugi smrtni greh u braku je “Izdvojeno mišljenje“

Došla je sa posla nadrkana. Zakačila se sa koleginicom. Priča ti šta je bilo i ti se uglavnom slažeš sa ženom. Po svim pitanjima. Ali eto kao da ne bi ispalo da si potpuno nezainteresovan za njen problem na sa koleginicom, dodaš ponekad i neki svoj stav. E tu si stavio glavu u torbu:

– Znala sam. Videla sam ja kako je ti gledaš. Sad kad sam ti izrodila decu sad ti ne valjam. Eh, gde bi mi bio kraj da sam videla na vreme koliko si ti ustvari jedan pokvareni podlac. Joj majko izvini, za sve si bila u pravu kad si rekla “ćerko, udaješ se za kretena“.

Tu je kazna da privrženost i ljzubav prema ženi iskažeš kajanjem. Uzmeš lepo kuhinjski bodež i izbodeš sam sebe. Mea culpa. Krv krene da šiklja, ona se hvata za glavu i  vrišti. Ti pomisliš izazvao si sažaljenje. Kad kurac. Ona ustvari urla:

– Budalo, prskaš krv po zidovima! Znaš da smo krečili pre mesec dana!

Ali najteži od svih bračnih smrtnih grehova je “Smrdni greh“

Retki su oni koji su to učinili a da su još među živima. Ili ako jesu, ostali su sa teškim posledicama. Smrdni greh je kad se posereš u tek oribano kupatilo:

– Nakazo! Namerno mi to radiš!!! Jer nisi mogo da trpiš bar do sutra. Jer ne mogu ja u ovom svom usranom životu da imam bar jedan dan čisto kupatilo. Mnogo tražim jel?!  Hoćeš pre vremena da me se rešiš!? Zbog tebe sam žrtvovala sve! Posao, karijeru. Izrodila ti decu. A ti me ne poštuješ! Tretiraš me kao spremačicu!!!

E tu ti je kraj. Uzimaš crevo. Malo duže.. Odlaziš do kola. Vadiš benzin. Kantica. Dolaziš do stana, polivaš se benzinom i na njene oči kresneš šibicu. Pufff.. Tu ti je kazna momentalno samospaljivanje. Autokremacija. Samo moraš da paziš da ne ostane pepeo na tepihu inače si najeb’o.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share
Share